Унгарското правителство обвини Facebook в цензура, след като близка до

...
Унгарското правителство обвини Facebook в цензура, след като близка до
Коментари Харесай

Унгария обвини Facebook в цензура срещу медийна група, подкрепяща премиера Орбан

Унгарското държавно управление упрекна Фейсбук в цензура, откакто близка до управляващите медийна група се оплака, че към този момент не може да популяризира реклами в обществената мрежа, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Случилото се е неприемливо. Бихме желали във Фейсбук да вземе превес свободата на словото, а не следената в последно време цензура ", съобщи Гергей Гуляш, дясната ръка на консервативния министър председател Виктор Орбан.

Пресгрупата Медиауъркс, която управлява към 90 районни и национални издания в страната, през вчерашния ден съобщи, че Фейсбук е затворил всичките й рекламни сметки.

" Официалното ни запитване за повода на това блокиране остана без отговор. Ясно е, че решението на американската компания е подбудено от политически и идеологически аргументи ", се споделя в изказване на Медиауъркс.

Медиауъркс е в областта на ползи на близкия до Орбан олигарх Лоринц Месарош, чиято политика се пази праволинейно от пресгрупата.

Неправителствени организации и Европейският парламент постоянно приказват за намаляването на медийния плурализъм в Унгария от идването на власт на Виктор Орбан през 2010 година. През 2016 година Медиауъркс закри основния опозиционен вестник " Непсабатшаг ". Страната е на 87-о място в класацията на " Репортери без граници " за независимост на медиите, отбелязва АФП
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР