Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че има много трудни

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че има много трудни
Коментари Харесай

Орбан: Има трудни въпроси за решаване преди преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи през днешния ден, че има " доста сложни въпроси ", които би трябвало да бъдат решени, преди да стартират договаряния за присъединение на Украйна към Европейския съюз, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да решат през декември дали да стартират договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз, като за това е нужна единомислещата поддръжка на всички 27 страни в блока. Според дипломати обаче Унгария може да се окаже спънка пред започването на договарянията.

" На договарянията в Брюксел за бъдещето на Украйна, които ще се водят през есента, не можем да избегнем въпроса дали в действителност можем съществено да обмисляме участие и да стартираме договаряния за присъединение на страна, която е във война ", сподели Орбан по унгарското държавно радио.

" Не знаем какъв брой огромна е територията на страната, защото войната още продължава, не знаем какъв брой огромно е популацията ѝ, тъй като хората бягат... да приемем в Европейски Съюз страна, без да знаем нейните параметри, би било невиждано ", посочи Орбан. " Мисля, че би трябвало да отговорим на доста дълги и сложни въпроси, преди да стигнем до стадия за взимане на решение дали да бъдат стартирани договаряния за присъединение ", сподели унгарският водач.

Орбан поддържа по-топли връзки с Москва спрямо доста други водачи от Европейски Съюз и нееднократно е влизал в пререкания с Киев, в това число за правото на етническите унгарци да учат на родния си език, откакто през 2017 година в Украйна бе признато законодателство, ограничаващо използването на малцинствени езици в учебните заведения, отбелязва Ройтерс.

Орбан съобщи в понеделник, че Унгария няма да поддържа Киев по нито един интернационален въпрос, до момента в който не бъдат възобновени езиковите права на етническите унгарци в Украйна, напомня организацията. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР