Унгарският премиер Виктор Орбан възнамерява да повдигне на срещата на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан възнамерява да повдигне на срещата на
Коментари Харесай

Орбан: Унгария иска да знае кой е отговорен за фалита на ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан има намерение да повдигне на срещата на върха на Европейски Съюз въпроса къде отиват парите от общия бюджет на 27 страни от общността и кой е виновен за банкрута на цялата асоциация. В тази връзка ръководителят на унгарското държавно управление изрази противоречие с последните оферти на Европейската комисия, които съгласно него изострят финансовите проблеми на Европейски Съюз, само че в това време разрешават на брюкселската администрация да се обогатява.

„ Единственият въпрос, който тревожи всички: къде отидоха парите? ", сподели Орбан за почналата в Брюксел двудневна среща на водачите на Европейски Съюз. " Европейската комисия показа оферти за смяна на бюджета, като прикани страните членки да внесат още милиарди евро в него. Въпросът е по какъв начин може да възникне такава обстановка, по какъв начин могат да слагат Европейския съюз на ръба на банкрута ", сподели Обран във видеообръщение в обществената мрежа Фейсбук.

Той означи, че Европейската комисия предлага да внесе спомагателни 50 милиарда EUR в бюджета, само че не може да регистрира защо са изразходвани предходни заеми, лихвите по които се заплащат от всички страни от Европейски Съюз. „ Това са заеми, от които Полша и Унгария към момента не са получили нито цент “, добави Орбан, припомняйки, че Европейски Съюз под разнообразни предлози задържа средства от своите фондове поради Варшава и Будапеща.

Правителственият началник счита за неправилна и новата миграционна политика на Брюксел, която планува разпределяне на спомагателни средства за презаселване на бежанци и стопански мигранти, а не за отбрана на външните граници на Европейски Съюз. Освен това, твърди Орбан, " те желаят милиарди евро, с цел да покачат заплатите на брюкселските бюрократи ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР