Унгарският парламент, в който управляващата националистическа партия ФИДЕС на премиера

...
Унгарският парламент, в който управляващата националистическа партия ФИДЕС на премиера
Коментари Харесай

Унгария забрани осиновяването на деца от еднополови двойки

Унгарският парламент, в който ръководещата националистическа партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан има болшинство от две трети, одобри през днешния ден закон, който на процедура не разрешава на еднополови двойки да осиновяват деца, съобщи Ройтерс.
Още по тематиката
Според нормативният акт, препоръчан от държавното управление на Орбан, единствено двойки, сключили брак, имат право да осиновяват деца, а сами хора могат да осиновяват само със особено позволение на министъра по фамилните въпроси. В Унгария хомосексуалните бракове не са позволени.

Парламентът също по този начин одобри ремонти в конституцията, в това число ново определение за семейство, обсъждано като съюз сред татко, който е мъж, и майка, която е жена. По този метод се прави предефиниране, изключващо други вероятни тълкования какво е семейство.

Макар да има изключения, когато сами хора или членове на семейство имат право да осиновяват деца, " главното предписание е, че единствено сключили брак двойки могат да осиновяват дете, т. е. мъж и жена, които имат брак ", написа правосъдният министър Юдит Варга.

Досега хомосексуални двойки можеха да осиновяват деца в Унгария, в случай че единият сътрудник аплайваше като самичък човек, напомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че министърът по фамилните въпроси Каталин Новак е консерваторка, която предизвиква обичайния фамилен модел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР