Унгарският парламент прие нов закон днес, целящ да насърчи хората

...
Унгарският парламент прие нов закон днес, целящ да насърчи хората
Коментари Харесай

Как Орбан ще вдига раждаемостта в страната си

Унгарският парламент одобри нов закон през днешния ден, целящ да насърчи хората да имат повече деца, като им предложи данъчни облекчения и безлихвени заеми, съобщи ДПА.

Според ограниченията, заложени в закона и оповестени от унгарския министър председател Виктор Орбан през февруари, фамилните двойки, в които дамата е под 40 години, ще могат да получат безлихвен заем от 10 милиона форинта (35 000 долара). Най-малко един от съпрузите обаче би трябвало да работи и двамата не би трябвало да имат досие в полицията или неплатени налози, се показва в закона.

Изплащането на заема ще бъде отсрочено с три години при раждането на първото им дете. След появяването на второ дете, една трета от заема ще бъде опростена, а след третото, целият заем може да бъде банален.

Но в случай че фамилната двойка няма дете до пет години след взимането на парите, тя ще би трябвало да изплати лихвите към заема със задна дата.

Не единствено депутатите от партията Фидес на Орбан гласоподаваха за закона. Той беше подсилен и от опозиционни депутати.

При представянето на ограниченията през февруари Орбан сподели, че решението на намаляващата раждаемост в Унгария не е миграцията, а убеждаването на хората да имат повече деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР