Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ще отвори няколко бутилки

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ще отвори няколко бутилки
Коментари Харесай

Орбан в ЕП: Ще отворя шампанско, ако Тръмп спечели изборите в САЩ

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че ще отвори „ няколко бутилки шампанско “, в случай че неговият съдружник Доналд Тръмп си върне президентството в Съединените щати.

Националисткият водач, чиято страна e ротационeн ръководител на Европейски Съюз, е дълготраен помощник на някогашния американски президент, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ще отворим няколко бутилки шампанско, в случай че Тръмп се завърне “, сподели Орбан пред публицисти в Европейския парламент в Страсбург. Той ще се обърне към законодателите в Екологичен потенциал на 9 октомври.

Унгарският министър председател ще бъде хазаин на среща на европейските водачи в Будапеща два дни след президентските избори в Съединени американски щати на 5 ноември.

Орбан твърди, че в случай че Тръмп завоюва, Европа би трябвало да бъде подготвена някогашната риалити звезда да стартира да поставя старания за преустановяване на войната в Украйна преди формалното му встъпване в служба през януари.

„ Той ще работи неотложно – тъй че като европейски водачи нямаме никакво време за губене. Няма да имаме време. Затова би трябвало да действаме първо интелектуално, по-късно метафизичен и тогава стратегически. “ - твърди Орбан.

Тръмп подлага на критика голямата военна и финансова помощ, която Вашингтон оказва на Киев. Той упорства, че може бързо да реализира спокойно съглашение с Русия.

Орбан - най-близкият другар на Кремъл в Европейски Съюз, провокира яд в общността, когато се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва като част от по този начин наречената „ мирна обиколка “ при започване на унгарското председателство.

Будапеща нееднократно е серпантина поддръжката на Европейски Съюз за Киев и отхвърля да се причисли към напъните на Запада за оказване на военна помощ Украйна против съветската експанзия.

Орбан съобщи, че Украйна „ не може да завоюва тази война на бойното поле “.

„ Бихме желали да убедим водачите на Европейския съюз да трансформират тази тактика, тъй като тази тактика и проваляне не работят “, сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР