Унгарският министър-председател и любима кукла на конци на военнопрестъпник №

...
Унгарският министър-председател и любима кукла на конци на военнопрестъпник №
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Путин избра да поздрави от всички европейски лидери единствено своята "кукла на конци" Орбан

Унгарският министър-председател и обичана кукла на конци на военнопрестъпник № 1 Путин - Виктор Орбан - е единственият водач на страна от Европейски Съюз, получил поздравления по случай настъпващата Нова година и Рождество Христово от съветския президент, излиза наяве от известие, оповестено през днешния ден на уеб страницата на Кремъл.
 
Путин е декларирал в поздравлението до Орбан, че макар комплицираната интернационална конюнктура връзките сред техните страни са запазили позитивната динамичност. Според информацията на Кремъл съветският президент е поздравил и сръбския си сътрудник Александър Вучич, съобщи Българска телеграфна агенция. В посланието Путин е обърнал внимание, че връзките сред Русия и Сърбия през изминаващата година са траяли да се развиват на правилото на стратегическото партньорство, и е определил народите на двете страни като приятелски.
 
Поздравление от съветския военнопрестъпник № 1 е получил и беларуският деспот Александър Лукашенко. В посланието Путин е подчертал, че " с помощта на тясното съюзническо съдействие " Москва и Минск " с чест са издържали на компликациите и тестванията ", дейно са устояли на невиждания политически и санкционен напън и са построили здрава отбрана на западните граници на Съюзната страна.
 
В приветствие до азербайджанския президент Илхам Алиев съветският водач е отбелязал, че техните страни през отиващата си година са издигнали връзките си на ново - съюзническо ниво. В обръщение до управлението на Армения Путин е нарекъл изминаващата година " юбилейна " и е споделил, че Москва и Ереван " са съумели да запазят стратегическата устременост на двустранното съюзничество ".
 
Тази година Путин не е изпратил празнични поздравления на западни водачи, макар че в предишното е поздравявал ръководителите на Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Канада, Франция и други страни. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветският президент няма да поздрави за Нова година американския си сътрудник Джо Байдън и водачите на други " вражески страни ", както и те не го поздравяват.
 
В тазгодишния лист с изпратени от Путин поздравления, оповестен от Кремъл, не попадат ръководители на интернационалните организации. От листата с някогашни държавни водачи, които Путин обичайно поздравява, липсват някогашният канцлер на Германия Ангела Меркел, някогашният президент на Франция Никола Саркози и някогашният министър председател на Италия Романо Проди, само че участват някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер и някогашният италиански министър-председател Силвио Берлускони. Папа Франциск в този момент не е получил приветствие от съветския президент за разлика от предходната година.
 
Путин е поздравил приключващия ръководството си бразилски президент Жаир Болсонаро, както и водачите на други страни от Южна Америка, измежду които Венецуела, Куба, Никарагуа и Боливия. Поздравления от съветския президент са получили също по този начин китайският президент Си Цзинпин и други азиатски водачи, в това число индийският министър-председател Нарендра Моди.
 
От близкоизточните водачи Путин е поздравил президентите на Сирия и Турция - Башар Асад и Реджеп Тайип Ердоган. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР