Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто заяви, че новият

...
Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто заяви, че новият
Коментари Харесай

Сиярто: Завръщането на Тръмп в Белия дом би осигурило глобален мир и стабилност

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто съобщи, че новият президентски мандат на Доналд Тръмп в Белия дом ще обезпечи установяването на, както той сподели, " нов международен ред " на световен мир и непоклатимост, оповестява.

В изявление за американския портал Breitbart News Сиярто оцени, че светът се нуждае от Тръмп, с цел да завоюва идните президентски избори в Съединени американски щати, защото, както съобщи, „ единствено мощен американски водач може да предложи непоклатимост и сигурност на интернационалния ред.

Сиярто твърди, че войната в Украйна не може да бъде позволена на бойното поле и че Тръмп може да посредничи за постигането на мир сред Москва и Киев.

Той също по този начин разкритикува президента на Съединени американски щати Джоузеф Байдън за това, което сподели, че е неговото „ изтощение “ на международната политическа сцена.

Сиярто, който беше част от делегация с унгарския министър председател Виктор Орбан, когато се срещна с Тръмп в имението му Мар-а-Лаго във Флорида в петък, сподели, че е общоизвестно, че Украйна няма да победи Русия, тъкмо както Русия не може да победи целия Запад и че това значи, че безспорно ще има договаряния за преустановяване на войната в Украйна.

„ Без Тръмп като президент тази война ще продължи дълго време, което ще докара до още по-голям брой жертви и огромни опустошения “, сподели Сиярто, предава Танюг.

Според него Унгария е за мир, до момента в който, както сподели той, множеството страни в Европа са за война.

Що се отнася до спора в линията Газа, Сиярто сподели, че не би трябвало да забравяме по какъв начин стартира този спор, т.е. че Хамас първо нападна южната част на Израел, когато бяха убити повече от 1200 души и когато тази палестинска въоръжена група взе към 240 заложници.

Сярто счита, че военната интервенция на Израел против „ Хамас ” е от извънредно значение за международните ползи, с цел да се подсигурява сигурността и да се предотвратят сходни офанзиви по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР