Унгарската управляваща партия ФИДЕС води разговори с консервативни политически сили,

...
Унгарската управляваща партия ФИДЕС води разговори с консервативни политически сили,
Коментари Харесай

Орбан преговаря със Салвини да правят нова група в Европарламента

Унгарската ръководеща партия ФИДЕС води диалози с консервативни политически сили, в това число с италианския популист Матео Салвини, в устрема си да бъде основана нова група в Европейския парламент, съобщи министър председателят Виктор Орбан в радиоинтервю, представен от Ройтерс.

Националистът Орбан сподели, че след напускането на групата на Европейската национална партия са водени диалози с националистически съдружници в Полша, без да назове партия. ФИДЕС води диалози и със Салвини и Джорджа Мелони, която е водач на "Италиански братя ", националконсервативна партия, сподели той.

"Няма потребност да бързаме ", сподели Орбан в седмичното си изявление за държавното радио. По думите му задачата е да има политически дом за ФИДЕС и други сили в Европа като нея, които не желаят да одобряват мигранти и желаят да пазят обичайното семейство.

В сряда ФИДЕС на унгарския министър председател напусна най-голямата дясноцентристка политическа група в Народното събрание, откакто фракцията предприе дейности за изключването й поради дейности на Орбан, оценени като антидемократични. Унгарският министър председател беше подложен на критика от Европейски Съюз, че слага съдилищата, медиите, учените и неправителствените организации под по-строг държавен надзор. Орбан, на който следващата година му предстоят избори, не приема тези рецензии и отхвърля да смени метода си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР