Унгарската банка OTP беше изключена от украинския черен списък, но

...
Унгарската банка OTP беше изключена от украинския черен списък, но
Коментари Харесай

Унгария отново блокира европейска помощ от половин милиард евро за Украйна

Унгарската банка OTP беше изключена от украинския " черен лист ", само че Будапеща желае правни гаранции, че това е непрекъснато. Това заяви специфичният сътрудник на радио " Свобода " в Брюксел Рикард Йозвяк. Така, както се очакваше, още веднъж няма съглашение по отношение на 8-ия транш от 500 милиона евро военна помощ на Евросъюза за Украйна, излиза наяве от информацията на журналиста. Той прецизира, че за решението се е схванало на срещата на външните министри на Европейски Съюз във вторник. 
 
В края на септември унгарската банка OTP и пет гръцки корабни компании се съгласиха да прекратят съдействието си с Русия и затова след това бяха краткотрайно отстранени от листата на Украйна като " интернационален спонсор на войната ", заяви тогава украинската организация за предварителна защита на корупцията на Украйна. 
 
Именно поради OTP Унгария блокираше на няколко пъти значими финансови пакети за Украйна, създадени от Европейския съюз. Затова в този момент се очакваше Унгария да деблокира транша от 500 милиона евро от Европейския фонд за мир (EDF), а Гърция да откаже да блокира предстоящ пакет от наказания на Европейски Съюз против Руската федерация. 500-те милиона евро са в действителност военна помощ - снаярди и муниции.
 
Междувременно, Виктор Орбан съпостави участието на Унгария в Европейския съюз (ЕС) с траялата повече от четири десетилетия руска окупация на страната му. Той направи това по време на тирада в понеделник в чест на годишнината от антисъветската гражданска война в Унгария от 1956 година
 
Пред определена група посетители в град Веспрем, Орбан упрекна Европейски Съюз, че се стреми да лиши Унгария от нейната еднаквост, като постанова модел на демократична народна власт, който съгласно него унгарците отхвърлят. Брюксел, де факто столицата на Европейски Съюз, употребява способи против Унгария, които припомнят за дните на руско владичество от Москва, сподели той.
 
" Днес изскачат неща, които ни припомнят за руските времена. Да, случва се историята да се повтаря, сподели Орбан на събитието, от което бяха изключени всички медии като се изключи държавните медии на Унгария. За благополучие, това, което в миналото беше покруса, в този момент в най-хубавия случай е комедия. За благополучие Брюксел не е Москва. Москва беше покруса. Брюксел е просто неприятна модерна подигравка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР