Унгария ще затвори местата за развлечение и ще наложи вечерен

...
Унгария ще затвори местата за развлечение и ще наложи вечерен
Коментари Харесай

Унгария затяга умерено мерките срещу Covid-19

Унгария ще затвори местата за забавление и ще наложи вечерен час, с цел да ограничи бързото разпространяване на болестта от ковид, заяви във видео на Facebook страницата си министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Орбан съобщи, че държавното управление ще вкара изключително законодателство, даващо на кабинета правото да ръководи с постановления, и ще изиска от Народното събрание то да важи 90 дни.

" Ако сме сплотени и почитаме разпоредбите, то сегашните рестрикции са задоволителни и няма да има потребност от повече ограничения ", сподели министър председателят във видеото.

През първата вълна на пандемията Орбан изиска безсрочни изключителни пълномощия и беше упрекван от правозащитни организации и опозиционни партии, че заграбва прекомерно огромна власт, което държавното управление му отхвърли. През юни, когато епидемията отслабна, Народното събрание анулира изключителните пълномощия.

Снощи Орбан предизвести, че новите ограничения са нужни, с цел да не се допусне лечебните заведения да се изпълнят доникъде на декември. " Дойде време да се вземат нови ограничения, с цел да се подсигурява продължаването на активността на лечебните заведения и с цел да предпазим възрастните хора ", съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР