Унгария ще отложи за неопределено време влизането в сила на

...
Унгария ще отложи за неопределено време влизането в сила на
Коментари Харесай

Унгария спира реформата в своите административни съдилища

Унгария ще отсрочи за неопределен срок влизането в действие на новата система на административните съдилища, разгласи през днешния ден началникът на канцеларията на премиера Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Промените в правосъдната система на Унгария, препоръчани от ръководещата партия " Фидес ", са в центъра на борбата с Европейската комисия, която споделя, че някои от промените на Орбан заплашват демокрацията и върховенството на закона.

В края на предходната година в страната бе признат закон, поставящ съдилищата под директния надзор на министъра на правораздаването, което съгласно критици разрешава политическа интервенция в правораздаването. По-рано тази година унгарският парламент промени някои аспекти на промяната, подложена на критика и от Венецианската комисия - група европейски специалисти по конституционно право.

" Правителството ще инициира заледяване за неопределен срок на старта на системата на административните съдилища ", сподели на конференция Гергей Гуяш, началник на премиерския кабинет. Правителството е уверено, че законът дава отговор на нормите на Европейски Съюз, само че тематиката за административните съдилища стана обект на диспути, които " незаслужено сложиха под подозрение независимостта на съда ", добави той.
if (viewWidth <= 736
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР