Унгария ще достигне ниво на ваксинация от 40% до средата

...
Унгария ще достигне ниво на ваксинация от 40% до средата
Коментари Харесай

Орбан: Унгария ще достигне 40% ваксинирани следващата седмица

Унгария ще доближи равнище на имунизация от 40% доникъде на идната седмица, съобщи през днешния ден министър председателят, представен от Ройтерс, предава БНР. Според него тази цел ще разреши възобновяването на необятен кръг от действия в бранша на услугите по пътя към нормалността.
През последните седмици централноевропейската страна с население от 10 млн. души пострада тежко от, като равнището на смъртност към през вчерашния ден доближи най-висока точка в световен мащаб, сочат данни от уеб страницата worldometers.info, отбелязва Ройтерс.
 Словакия желае от Унгария подпомагане за инспекция на съветската ваксина Словакия желае от Унгария подпомагане за инспекция на съветската ваксина
Словашкият вицепремиер Игор Матович посети Унгария, с цел да изиска подпомагане за инспекция на получените дози от съветската ваксина " Спутник...
Орбан, който е изправен пред сложна изборна конкуренция през 2022 година, се бори да балансира напъните за битка с пандемията с увеличаващите се апели за възобновяване на стопанската система и отбягване на втора поредна годишна дълбока криза.
„ С 4 млн. имунизирани идната сряда или четвъртък ще отворим необятен кръг услуги за тези, които имат имунизационни карти “, сподели Орбан.
Става въпрос за хотели, закрити заведения за хранене, театри, кина, фитнеси, спортни събития, басейни, музеи, библиотеки и зоопаркове, добави той.
С огромните доставки съветски и китайски ваксини, както и с възходящия брой ресурси от западни ваксини Унгария скоро ще може да имунизира и жители под 18-годишна възраст, както и живеещите в чужбина, уточни още Орбан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР