Унгария се противопоставя на ембаргото върху енергийните доставки от Русия,

...
Унгария се противопоставя на ембаргото върху енергийните доставки от Русия,
Коментари Харесай

Унгария няма да подкрепи енергийни санкции срещу Русия

Унгария се опълчва на ембаргото върху енергийните доставки от Русия, в това число горивото за атомни електроцентрали, сподели в четвъртък унгарският външен министър Петър Сиярто.

„ Не поддържаме предложенията за енергийни наказания против Русия “, сподели той във видео известие, оповестено във Фейсбук (забранен в Русия, благосъстоятелност на корпорацията Meta, приета за екстремистка в Русия).

Сиярто посочи, че това се отнася освен за вноса на нефт и газ, само че и за съдействието с Русия в нуклеарната енергетика, в частност доставките на гориво за АЕЦ " Пакш " в Унгария.

Министърът сподели, че въвеждането на всевъзможни забрани и наказания в нуклеарната енергетика е " алена линия " за унгарското държавно управление, поради задачата му да подсигурява енергийната сигурност на страната.

Той сподели, че тази седмица Русия е доставила гориво за атомната електроцентрала Пакш за първи път със аероплан, заобикаляйки Украйна.

Сиярто сподели в сряда, че Унгария работи по техническо решение за заплащане на съветските доставки на газ в рубли. Отговаряйки на въпрос за заплащането на газ в рубли, унгарският външен министър сподели, че страната му ще би трябвало да извърши „ първото си обвързване за заплащане към „ Газпром “ “ в края на май и се създава техническо решение.

През септември 2021 година Унгария подписа два дълготрайни контракта с Газпром за доставка на общо 4,5 милиарда кубически метра гориво годишно по тръбопроводи през Сърбия и Австрия, заобикаляйки Украйна. Споразумението е за 15 години и може да бъде преразгледано 10 години след използването му.

По-рано съветският президент Владимир Путин изиска пренасяне на заплащанията за доставките на газ за недружествени страни към рубли, заявявайки, че Москва ще откаже да одобри заплащания по такива контракти в дискредитирани валути, в това число долари и евро.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР