Унгария продължава да блокира въвеждането на европейско ембарго срещу руския

...
Унгария продължава да блокира въвеждането на европейско ембарго срещу руския
Коментари Харесай

„Блумбърг“: Унгария блокира въвеждането на европейско ембарго срещу руския нефт


Унгария продължава да блокира въвеждането на европейско ембарго против съветския петрол. Това източници, участвали при разискването последните наказания на Европейски Съюз против Москва.

Срещата на посланиците на страните членки на Европейски Съюз в Брюксел приключи без резултат. На срещата трябваше да се разиска новият пакет наказания против Русия, който да включва поетапна възбрана за вноса на съветски нефт и петролни артикули до края на тази година.

Нямаше публично известие за какво не е било взето решение за новия пакет наказания, само че стана ясно, че предстоят нови срещи по тематиката, без да се прецизира по кое време.

Според източниците на „ Блумбърг “ препоръчаната пролонгация за вноса на съветски петрол за Унгария не е съумяло да убеди управляващите в Будапеща и те са блокирали решението за ембарго.

Предложението на Европейски Съюз предвиждаше да се забрани вноса на недопечен нефт от русия в границите на идващите шест месеца и на рафинирани нефтени горива до януари следващата година.

Брюксел предложи на Унгария и Словакия пролонгация за използването на тези наказания до края на 2024 година, а за Чехия до юни на същата година.

Причината е, че техните рафинерии могат да работят единствено с съветски нефт, а Будапеща и Братислава акцентираха, че нямат пристанища, през които да внасят различен нефт и единствения им източник на петрол е тръбопроводът „ Дружба “ от Русия.

България също желае пролонгация за въвеждането на глобите против съветския нефт, защото рафинерията в Бургас е настроена за преправка главно на тази суровина.

Пред bTV ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски съобщи, че в случай че пролонгация не бъде получена, България може да наложи несъгласие на общото решение за ембарго на съветския нефт.

  • Евакуация от „ Азовстал “: Всички цивилни към този момент са отвън комбината
  • Акция на взаимност с Украйна в Бургас
  • Посланикът на Украйна пред bTV: Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31 май
  • Лондон и Берлин оповестиха нови пакети от финансова помощ за Киев
  • Москва разгласи, че към 1,16 милиона души са евакуирани от Украйна на съветска територия
  • В „ bTV Репортерите “: Говорят оживелите в Буча след месец съветска окупация
  • Организация на обединените нации за първи път с резолюция за протичащото се в Украйна, само че без дa включва думата „ война “
  • Христо Грозев: Путин към момента обмисля идващия си ход
  • Специалните пратеници на bTV в Кишинев: Приднестровието отхвърля да се готви война с Молдова
  • Ангел Найденов: България няма да подарява, само че ще продължава да продава оръжия за Украйна


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР