Унгария не може да приеме достъпът до фондовете на Европейския

...
Унгария не може да приеме достъпът до фондовете на Европейския
Коментари Харесай

Орбан оприличи ЕС на Съветския съюз

Унгария не може да одобри достъпът до фондовете на Европейския съюз да бъде привързан с покриването на критериите за върховенството на закона, тъй като това би означавало, че общността работи като тогавашния Съветски съюз, съобщи през днешния ден унгарският министър-председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Орбан, който е подложен на критика за подкопаване на демокрацията в Унгария, сподели, че " не може да бъдат отнемани парите на унгарците " и че продължаващите разисквания в Европейски Съюз за критериите са " механически ".

Той съобщи, че е разговарял през вчерашния ден с немската канцлерка Ангела Меркел за регулацията.

" Трябваше да й кажа, че в случай че тази регулация, създадена от Европейския парламент и немското председателство, бъде призната - а това изисква болшинство от две трети, тъй че ние да не можем да я блокираме, тогава значи сме трансформирали Европейски Съюз в Съветски съюз ", съобщи Орбан по държавното радио.

Според него критериите биха били равнозначни на " изнудване на идеологическа основа без справедливи критерии ", предава Българска телеграфна агенция.

" Ние не сме желали такова нещо... не сме основали Европейски Съюз, с цел да имаме втори Съветски съюз ", сподели той, без обаче да отиде до такава степен, че да заплаши с налагане на несъгласие върху целия развой за бюджета на Европейски Съюз.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки, който е главен съдружник на Орбан, изпрати по-рано писмо до институциите на Европейски Съюз, заплашвайки с несъгласие върху общностния бюджет за 2021-2027, в случай че достъпът до фондовете на Европейски Съюз бъде подложен според от това дали държавните управления съблюдават върховенството на закона.

Това обвързване беше основна грижа за Екологичен потенциал и няколко северноевропейски страни като Нидерландия, които желаеха още по-строги условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР