Унгария налага ограничения на отразяването на продължаващата кампания за ваксинация

...
Унгария налага ограничения на отразяването на продължаващата кампания за ваксинация
Коментари Харесай

Унгария ограничава медийното отразяване на ваксинацията

Унгария постанова ограничавания на отразяването на продължаващата акция за имунизация против ковид, съобщи ДПА, като се базира на документ от болница.

Само държавния медиен холдинг МТВА има позволение да прави фотоси и записи в лечебните заведения и другите обекти, където се прави имунизацията, демонстрира вътрешно циркулярно писмо на болница, оповестено във Facebook.

Подробностите бяха оповестени във Facebook от Кристина Барани, кмет на регион в Будапеща и представителка на опозицията. Според документа служителите считат, че по-директният достъп на медиите ще попречи на имунизациите. Но държавният медиен холдинг е оторизиран да дава гратис своите фотоси и записи на други публицисти.

Вчера публицист в югозападния град Надканижа изпита рестриктивните мерки върху себе си, откакто желал да бъде сниман, до момента в който му слагат ваксина. Поради новите правила обаче това му било неразрешено, заяви проправителствения портал " Индекс ".

Правителството на премиера Виктор Орбан беше подложено на интернационалните рецензии за медийната си политика, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР