Унгария изненадващо спечели олимпийската титла при мъжките щафети на 5000

...
Унгария изненадващо спечели олимпийската титла при мъжките щафети на 5000
Коментари Харесай

Унгария изненада с титла на шорттрек

Унгария изненадващо завоюва олимпийската купа при мъжките щафети на 5000 м в шорттрека на зимната олимпиада в Пьончан. В последното съревнование от програмата Шаоан Лю, Шандор Шаолин Лю, Виктор Кнох и Чаба Бурян завоюваха златото с нов олимпийски връх - 6:31.971 минути. Предишното върхово достижение беше 6:34.510 минути, сложено от Република Корея на 13 февруари в Пьончан.

За Унгария това е първи орден в историята от олимпийски игри в шорттрека и първо отличие от Пьончан. Шандор Шаолин Лю пое лидерската позиция обиколка преди края и пресече пръв финалната линия. Двамата братя Лю са с татко от Китай и майка от Унгария. Унгария е бронзов медалист от международното състезание по шорттрек през предходната година.

На второ място остана Китай, бронзов медалист от олимпиадата преди четири години, с 6.32,035 минути. Олимпийският първенец от Ванкувър`2010 Канада завоюва бронзовото отличие с 6.32.282 минути.

Част от щафетата на Канада бе Шарл Амлен, който към този момент има пет олимпийски медала в кариерата си, от които три златни. Той е след най-успешните канадски спортисти в историята на зимни олимпиади. Самюел Жирар пък завоюва втори орден от Пьончан след златото на 1000 метра. Със спечелването на бронза Канада продължи върха си за най-вече завоювани олимпийски медали в тази дисциплинираност и към този момент имат шест оценки.

Домакините от Република Корея имаха рухване на олимпийския първенец на 1500 метра от Пьончан 2018 Лим Хьо Джу в 23-а от общо 45 обиколки и приключиха на четвърта позиция.

Защитаващият купата си отбор на Русия не взе участие в Пьончан. Отборът на Съединени американски щати, сребърен медалист от Сочи 2014, завоюва край „ Б “ и остана пети в крайното класиране.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР