Унгария блокира днес споразумение Европейският съюз да предостави 50 милиарда

...
Унгария блокира днес споразумение Европейският съюз да предостави 50 милиарда
Коментари Харесай

Унгария блокира споразумение в ЕС за отпускане на 50 милиарда евро за Украйна

Унгария блокира през днешния ден съглашение Европейският съюз да даде 50 милиарда евро на Украйна от бюджета на общността и водачите на останалите 26 страни членки взеха решение да се върнат към полемиката през януари. Това съобщи нидерландският министър председател Марк Рюте, представен от Българска телеграфна агенция.

Рюте сподели, че 26 страни от Европейски Съюз са се съгласили да дават на Украйна парите от бюджета на Европейски Съюз до 2027 година, само че Будапеща е била срещу това решение, което изисква единогласие.

" Все още имаме малко време, Украйна не е без пари през идващите няколко седмици ", посочи Рюте пред публицисти при овакантяване на разискванията. " Постигнахме единодушие сред 26-те страни. Виктор Орбан, Унгария, не бяха в положение да го създадат. Смятам, че можем да реализираме единодушие при започване на идната година, имам предвид края на януари ", добави нидерландският министър председател.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР