Унай Емери беше официално назначен за нов мениджър на Астън

...
Унай Емери беше официално назначен за нов мениджър на Астън
Коментари Харесай

Официално: Астън Вила върна Унай Емери във Висшата лига

Унай Емери беше публично назначен за нов управител на Астън Вила. Испанецът заменя Стивън Джерард, който беше уволнен от клуба от Мидландс предходната седмица след загубата от Фулъм.

Бирмингамци бяха свързвани още с Маурисио Почетино и Томас Тухел, само че избраха Емери, който се завръща във Висшата лига, откакто напусна Арсенал през 2019-а година.

„ Астън Вила има удоволствието да разгласи назначението на Унай Емери за нов старши треньор на клуба. Унай се причислява от Виляреал, който той изведе до купата в Лига Европа, откакто победи Манчестър Юнайтед на финала през 2021-а година, както и изведе отбора до полуфиналите в Шампионската лига предишния сезон “, се споделя в изказването на Вила.

„ Изключително умел треньор от най-високо равнище, който има над 900 мача, Унай също е водил Арсенал във Висшата лига, извеждайки „ артилеристите “ до край в Лига Европа. Той също се радваше на незабравим триумф в Севиля и Пари Сен Жермен. В Севиля той завоюва три поредни трофеи от Лига Европа сред 2013-а и 2016-а година, преди да завоюва купата в Лига 1 във Франция, както и две Купи на Франция, две Купи на лигата и два път Суперкупата на Франция. Унай ще поеме поста от 1 ноември, откакто формалностите за неговото позволение за работа приключат “, допълват от „ Вила Парк “.

Първият мач на Емери отпред на Астън Вила ще бъде на 6 ноември, когато отборът приема Манчестър Юнайтед.

Aston Villa is delighted to announce the appointment of Unai Emery as the club's new Head Coach.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР