Уморените местни жители, които живеят в селото, станало известно от

...
Уморените местни жители, които живеят в селото, станало известно от
Коментари Харесай

Жителите на селото от Ваканцията и Бриджит Джоунс се оплакват от много туристи

Уморените локални поданици, които живеят в селото, станало известно от филмите " Ваканцията " и " Бриджит Джоунс ", в този момент възнамеряват да таксуват туристите за паркиране и потребление на публични тоалетни. 

Хората от живописното село Шер в графство Съри, Англия, се опасяват от празничния сезон всяка година. Те настояват, че са принудени да останат в домовете си, неспособни да се насладят на спокойния си естествен живот и Коледа, защото тяхната основна улица е цялостна с киномани всяка зима. 

Shocking that Fed up locals who live in the village where The Holiday and Bridget Jones's Diary was filmed now want to charge visitors to park and use public toilets
via
— Michael Savage (@sav43508)
Напрежението сред притежателите на жилища и посетителите е повишено толкоз доста, че членовете на енорийския съвет възнамеряват да вкарат такси за паркиране, написа The Sun. Местните се надяват, че това ще успее да възпре хората от визити и да ограничи броя на паркираните коли в селото. 

Джим Уорсфолд живее в китното селце от 30 години и си спомня по кое време екипите са били в региона, с цел да снимат " Ваканцията ". 

" Паркирането стана доста по-трудно през годините и постоянно е мъчно да се откри място в центъра " , споделя той и добавя, че идват гости от " целия свят ", даже от далечна Австралия. 

Друг гражданин, който е там повече от 18 години и не пожела да бъде назван, признава: " Сега към този момент ситуацията стана толкоз зле, че желаеме да се преместим, което е толкоз тъпо, защото е красиво село, с доста прелестни места за разходка из него, само че нашествието ни идва прекомерно ". 

'We’re sick of thousands of The Holiday and Bridget Jones fans invading our picturesque village – now we’re charging them'
— The Scottish Sun (@ScottishSun)
Те се оплакаха, че техният регион се е трансформирал в " капан за туристи " и настояват, че преди броени дни пожарна кола даже е била блокирана за малко, защото транспортни средства са блокирали и двете страни на тясна уличка. 

Типично британското село е на близко разстояние с кола от Лондон и тези, които желаят да избягат за ден от мегаполиса, могат да стигнат до него за по-малко от час и половина. Тъй като живописното местонахождение в провинцията е единствено на един хвърлей разстояние от оживената столица, жилищата се изкупуват и се трансформират в Airbnbs и ваканционни парцели чартърен. 

Енорийският съвет на Шер също желае да стартира да таксува посетителите, които употребяват публични тоалетни в опит да ограничи броя им. Съветът е в развой на изговаряне с попечителите на " Shere Recreation Ground Trustees ", които имат паркинга в селото и се чака решението да бъде взето по-късно през днешния ден или до края на тази седмица. 

Д-р Линет Нусбакер, която живее в Шер от 12 години, сподели преди този момент пред The Sun: " Паркингите са изцяло цялостни и хората, които в действителност живеят тук, би трябвало да седят и да чакат на опашки, с цел да намерят място ".  " Решихме да създадем личен частен паркинг, само че през уикендите той е " мистериозно " отключен и цялостен с други коли " , изяснява тя. 

Части от хитовата поредност " Бриджит Джоунс ", също включват фрагменти от емблематичното място в провинцията. Там е била снимана сватбена сцена пред една от църквите в селото в живописна зимна гала, цялостна със сняг. 

Филмът на Нанси Майерс от 2006 година " Ваканцията " пък, се възприема като коледна класика и е обичан от доста хора по света. Сюжетът на кино лентата споделя по какъв начин американка на име Аманда (изиграна от Камерън Диас) и англичанка на име Айрис (Кейт Уинслет) си разменят домовете, с цел да могат всяка да преживее ново място. Романтичната комедия демонстрира по какъв начин героинята на Камерън Диас идва в Съри и се влюбва в мъж на име Греъм (Джуд Лоу). Докато Ирис се влюбва до уши в Майлс в Калифорния, в която се превъплъщава артиста Джак Блек. 

Феновете на кино лентата могат да се насладят на халба бира в кръчмата " The White Horse " в Шер, където героите на Джуд Лоу и Камерън Диас отиват на среща. В селото са снимани доста продукции, в това число кино лентата " Bullseye ", в който вземат участие Майкъл Кейн и сър Роджър Мур. 

Големи имена като Ринго Стар, Джордж Клуни, сър Клиф Ричард и Даниел Крейг също са посетили живописното място в провинцията във времето. Други продукции, които са употребявали за фотоси село Шер, включват: " Четири сватби и едно заравяне ", " Датата на сватбата ", " Мумията " и   " Защо не попитаха Еванс? ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР