Умният алгоритъм GPT-4, който е в основата и на популярния

...
Умният алгоритъм GPT-4, който е в основата и на популярния
Коментари Харесай

GPT-4 ще анализира здравни картони за тенденции

Умният логаритъм GPT-4, който е в основата и на известния чатбот ChatGPT, ще има нова активност. Microsoft и Epic Systems ще употребяват логаритъма, с цел да разбора здравните картони на пациенти, оповестява Ars technica.

Epic Systems е една от най-големите американски компании за медицински програмен продукт. Тя има платформи за електронни здравни досиета, които се употребяват от 29% от лечебните заведения в страната. Общо по света над 305 млн. пациенти имат електронни здравни картони в платформите на компанията.

Epic ще употребява облачната услуга Azure OpenAI Service, която включва GPT-3 и GPT-4. Изкуственият разсъдък ще оказва помощ в няколко действия. Първата ще е да помогне на лекарите да пишат отговори на въпроси на пациенти.

Втората ще бъде по-важната - GPT-4 ще проучва данните на пациента, с цел да открива трендове в развиването му. Това може да са по какъв начин протича лекуването, дали има евентуални други опасности или даже прогнози за финансовите аспекти на лекуването.

Тези трендове ще могат да бъдат извеждани посредством елементарен диалог с бота, както с ChatGPT. Целта е процесът да е оптимално улеснен за лекарите.

Услугата основава и опасности, споделят критици. Д-р. Маргарет Мичъл разяснява, че езиковите модели не са подготвени да основават обстоятелства. Според нея, тези логаритми могат да се употребяват за креативен задания, само че не за взимане на съществени решения като здравословното положение на хора.

Д-р. Хайди Халааф е още по-директна: " Не. Не правете тпва. Това е непоносимо и оттатък рисково ", споделя тя.

Остават неразбираеми и рисковете по какъв начин ще подхожда алторитъмът към другите данни като пол, раса, възраст и други

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР