Умните коли като Tesla предизвикват безпокойство в китайското правителство(снимка: CC0

...
Умните коли като Tesla предизвикват безпокойство в китайското правителство(снимка: CC0
Коментари Харесай

Китай иска автопроизводителите да съхраняват данните в страната


Умните коли като Tesla провокират безпокойствие в китайското държавно управление
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайското държавно управление прикани автомобилните производители да засилят отбраната на данните и да обезпечат съхранението им на територията на страната. Това може да значи, че дронове и коли с разнообразни системи за подкрепяне на лидера ще изгубят способността си да обменят данни с центрове, ситуирани отвън Китай.

Съгласно обновената политика на Министерството на индустрията и осведомителните технологии, автомобилните производители са длъжни да получат позволение от регулатора, когато се наложи да експортират сериозни данни, както и преди възобновяване на бордовите системи на транспортните средства.
още по тематиката
Понастоящем нарушаването на разпоредбите, открити в новата наредба, не води до наказания за нарушителя, заяви.

Инициативата идва на фона на общата угриженост на Пекин по отношение на сигурността на данните, генерирани от коли, свързани към интернет. Умните коли като Tesla провокират безпокойствие в китайското държавно управление. Сигурността на данните се трансформира в проблем на националната сигурност, а се ускоряват от ден на ден.

През април Китай разгласява втора версия на проектозакона за отбрана на персоналната информация, който изисква софтуерните платформи да вкарат по-строги ограничения за гарантиране на сигурното предпазване на. През септември ще влезе в действие Законът за сигурността на данните. Компаниите, които обработват „ сериозна информация ”, ще би трябвало да оценят вероятните опасности и да показват доклади.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР