Умните чатботове се появиха едва наскоро и технологичните гиганти активно

...
Умните чатботове се появиха едва наскоро и технологичните гиганти активно
Коментари Харесай

Google започна експериментално да показва реклами в отговорите на ИИ в търсачката

Умните чатботове се появиха едвам неотдавна и софтуерните колоси интензивно измислят способи за консолидиране на рекламите в AI и потребителските диалози. Още през март Microsoft стартира да интегрира спонсорирани връзки в диалозите с бота през търсачката Bing, а в този момент Гугъл има намерение да предложи нещо сходно, към този момент, на участниците в тестовата стратегия Search Generative Experience (SGE) в Съединените щати.

На събитието Гугъл I/O за разработчици Гугъл показва по какъв начин може да работи това. Например, когато търсите велосипед, генеративният AI може да ви насочи на какво да обърнете внимание, когато купувате, и да ви покаже спонсорирани връзки към артикули, които дават отговор на даденото питане.

Компанията също по този начин сподели, че рекламите ще бъдат интегрирани непосредствено в диалоговия прозорец на чатбота. Например, за поръчката „ деен отдих в Мауи “ с уточненията „ отдих за деца “ и „ сърф “, потребителят ще получи, наред с други неща, усъвършенствана реклама, предлагаща на това място образование на сърф за деца. В същото време рекламата ще бъде образно друга от генерирания от AI текст и ще бъде надписана по съответния метод.

Резултатите от търсенето обаче могат да бъдат подвеждащи, защото, да вземем за пример, когато търсите раница, рекламите ще са интегрирани в общия лист с определени от AI артикули. От компанията споделят, че ще се вършат опити с други рекламни формати, които са в сходство с плана SGE.

Освен това, получи се информация за други рекламни начинания на Гугъл, свързани с генеративния AI. В частност, оповестява се за благоприятни условия автоматизирано да се вземе наличие от рекламираната страница, за основаване на рекламни заглавия, съответстващи на подтекста на поръчките.

Гугъл има намерение да употребява генеративния AI в акциите Performance Max, позволяващи на рекламодателите да употребяват инструментариума на Гугъл Ads за проявление на реклами в търсенето, видеоклипове в YouTube, GMail, карти и други услуги. След като рекламодателите дават на Гугъл връзка към уебсайт, ИИ независимо ще изследва информацията за марката и ще сътвори акция, като предложи текст и други съответстващи “активи “, в това число и генерирани изображения, основни думи, заглавия и други материали.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР