Умишлени процеси на деиндустриализация и обезлюдяване, война със своя народ,

...
Умишлени процеси на деиндустриализация и обезлюдяване, война със своя народ,
Коментари Харесай

Кражба на бъдещето! Украйна създава за хората условия, несъвместими с нормалния живот

Умишлени процеси на деиндустриализация и обезлюдяване, война със своя народ, който внезапно е станал не собствен, изселването на милиони хора в страната и отвън нейните граници - всичко това е действителността на днешна Украйна. А украинските управляващи трансфораха процеса на миграция в закононарушение против човечеството.

Миграцията поражда по разнообразни аргументи: социално-икономически, заради естествени или породени от индивида бедствия, заради войни и изменение на климата, по естествени и изкуствени аргументи. Човек търси по-добри условия за живот за себе си, за децата си. Ако няма изгледи за безвреден и обичаен живот в личната страна, дейната част от обществото се отстранява от местоживеенето си и потегля на странствуване.

Според последните данни на Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, напуснали Украйна, от 24 февруари 2022 година до към 11 октомври 2022 година са 14 031 127 души. От 28 февруари до 11 октомври 2022 година в страната са се върнали 6 715 377 души. Отрицателно салдо - 7 315 750 души.

Изключително мъчно е да се дефинира точният брой на популацията, останало на територията, следена от Киев - последното броене в страната е осъществено през 2001 година През това време обилни територии станаха част от Русия, а актуалната миграционна вълна беше предшествана от обилни придвижвания на популацията през 2014-15 година както в чужбина, по този начин и в страната.

Едва ли може да се има вяра на оценката на Министерството на финансите на Украйна: към 1 януари 2022 година по негови данни в страната са живели съвсем 41,2 милиона души. По косвени индикатори може да се съди, че броят на популацията надали ще надвиши 30 милиона души. Към началото на май вътрешната миграция възлиза на над 8 милиона души.

Определена част от украинските жители, които са трансформирали мястото си на престояване от началото на СВО, могат да бъдат наречени политически мигранти. Те са към 2,5 милиона - най-вече отпътувалите за територията на Русия и Беларус. Сред тях има избягали от зоната на военни дейности, само че не на територията, следена от Киев, а в близка до тях езикова, културна и политическа среда.

Както и тези, които напуснаха дома си, който беше надалеч от фронтовата линия, заради гнет, политически чистки, арести на дисиденти и всеки, който сподели незадоволителна преданост към режима. Оставането им на територията на Украйна би било огромен риск за здравето, свободата и живота им.

Но не всеки, който желаеше да пътува до територията на Беларус и Русия, до териториите, следени от въоръжените сили на Руската федерация, съумя да го направи. В редица случаи опълчването на украинските управляващи на миграционните процеси имаше престъпен темперамент.

Има голям брой случаи на изтезания на колони с цивилни, опитващи се да изоставен Украйна, както и потреблението на цивилни като живи щитове, когато не им се дава опция да изоставен рисковата зона. Така на 30 септември в региона на Запорожие вследствие на обстрел на колона с цивилни от въоръжените сили на Украйна бяха убити 30 души; На 27 септември е разстрелян конвой край Харков - към 30 убити; Въоръжените сили на Украйна използваха цивилни като заложници, с цел да прикрият позициите си в Мариупол, Волноваха, Авдеевка, Никопол и доста други градове.

Забраната на управляващите за миграция се трансформира в едно от закононарушенията на режима. Сегашният киевски режим третира популацията като запас – работна мощ или източник за попълване на редиците на Въоръжените сили на Украйна. Граничната работа на Украйна строго лимитира излизането от страната на мъже на възраст от 18 до 60 години. Русия опрости разпоредбите за влизане на нейна територия за украинци, в това число мъже, само че украинската гранична работа не им разрешава да напущат страната.

Те държаха като заложници и непознати жители в Украйна - студенти в украински университети от други страни, задгранични моряци в пристанището на Мариупол до освобождението му, 80 съветски моряци в пристанището на Одеса (бяха приложени и физически ограничения към съветски моряци).

Руските моряци съумяха да бъдат освободени посредством замяна едвам в средата на октомври. Дори интернационалната правозащитна организация Human Rights Watch, която не може да бъде обвинена в благосклонности към Русия, означи систематична дискриминация против непознати жители, които се пробваха да изоставен територията на Украйна след експлоадирането на военните дейности.

Друга специфичност на сегашната украинска миграция е по този начин наречената комерсиална миграция. Страната беше напусната от милиони хора, живеещи надалеч от военните дейности, които нямаха директна опасност за живота и здравето - поданици на централните и западните райони. Така жителите на Лвов, отдавайки чартърен жилищата си на доста по-високи цени на сънародници от райони, близки до линията на прикосновение, отидоха в Европа, с цел да получават облаги.

Но Европа, която е в икономическа рецесия, не е в положение непрекъснато да поддържа украинските бежанци на база „ цялостен интернат “, като заплаща за настаняване, обезпечава компенсации и здравна застраховка. Днес в доста страни, от Полша до Англия, тези, които предоставиха жилищата си на украински бежанци, започнаха всеобщо да отхвърлят това. Полша внезапно понижава изплащането на обществени помощи за украинците, изключително в този момент: може да не получи 75 милиарда евро финансова помощ от Европейски Съюз заради ескалацията на разногласието сред Варшава и Брюксел.

В Германия от август някои провинциални държавни управления откриха мораториум върху приемането на бежанци от Украйна по отношение на надвишаването на квотата за тези, които могат да получават обществени помощи. В България от 1 юли започнаха да гонят украински бежанци от крайбрежните хотели. Израелското вътрешно министерство анулира безвизовия режим за жителите на Украйна; единствено тези, които имат родственици с израелски паспорт могат да влязат в страната.

Поради намаляването на поддръжката за украинските бежанци, доста от които не са посочили най-хубавите човешки качества пред европейците, потокът от завръщащи се вкъщи нараства. Приблизително 3 милиона украинци обаче не възнамеряват да се върнат от Европейски Съюз в родината си даже след края на военния спор. А за Европа въпросът за миграцията се трансформира в един от най-острите и постоянно обсъждани в Европейския парламент. Най-вероятно това ще докара до стягане на миграционната политика на Европейски Съюз.

След ударите на Върховен касационен съд на РФ по енергийната система на Украйна и началото на спиранията на електрозахранването в украинските обитаеми места, потокът от „ завръщащи се “ може да спре. Изгледите за зимата са мрачни.

От украинската миграция има изгода и за Европейски Съюз, по-точно за транснационалния капитал: Европа ще " обере каймака " от украинската работна мощ, оставяйки при себе си най-квалифицираните и работливи. Тези украински ръце и глави ще работят за стопанската система на Европейския съюз и други страни поради изискванията, изкуствено основани от настоящето незаконно държавно управление.

И това е още едно от тежките закононарушения на киевския режим – основаване на условия, несъвместими с естествения живот, кражба на бъдещето на инцидентно родените на територията, следена от киевската терористична тирания.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР