Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. Цветан Лазаров в

...
Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. Цветан Лазаров в
Коментари Харесай

Палеж на кабелна шахта остави без ток столичния квартал "Дружба"

Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. " Цветан Лазаров " в столичния квартал " Дружба " провокира щета на кабелна линия, оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ България. Аварията е провокирала прекъсването на електрозахранването на към 5500 семейства и компании в региона на ж.к. " Дружба " 2, кв. " Гара Искър " и 7-ми км. ЧЕЗ Разпределение е възстановило електрозахранването по различно трасе.

Заради пожара в шахтата са наранени и други електропроводни линии. Дружеството е почнало неотложно ремонтни действия. В тази връзка са вероятни краткотрайни разстройства на електрозахранването, за да се обезопасят развалените кабели и да се подсигурява животът и здравето на чиновниците на компанията, допълниха от ЧЕЗ.

За умишления палеж са известени органите на Министерство на вътрешните работи и представители на регион " Искър ".

В момента ЧЕЗ Разпределение прави огромна реорганизация за 4,5 млн. лева на подстанция " Фестивална ", която доставя електрическа енергия на кв. " Дружба " и други столични квартали. За интервала на осъществяване на сходни обекти се употребява различно електрозахранване на потребителите. Това води до риск от претоварване на мрежата и е допустимо пораждане на повреди, както е станало в кв. " Дружба " предишни дни. Посегателства върху уреди от мрежата са сериозна опасност за сигурността на различното зареждане и усилват риска от повреди и неудобства за клиентите, написа още в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР