Умишлен палеж е причината за пожара, при който загинаха четирима

...
Умишлен палеж е причината за пожара, при който загинаха четирима
Коментари Харесай

Умишлен палеж причинил пожара, при който загина семейство български турци в Германия

Умишлен палеж е повода за пожара, при който починаха четирима български жители от турски генезис от едно семейство в град Золинген, Германия, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

При пожара, избухнал през вчерашния ден в четириетажната жилищна постройка, починаха две деца, майка им и татко им. Съобщено бе, че починалите са български жители от турски генезис.

Още девет души, потърпевши при пожара, са били приети в болница.

Междувременно и организация ДПА посочи, че съгласно предварителния отчет на прокуратурата пожарът в жилищния блок в Золинген е породен от тенденциозен палеж.

По информация на ДПА пожарът е зародил на стълбището на остарялата постройка. Огънят се е популяризирал към покрива в границите на пет минути заради така наречен „ коминен резултат “. На стълбището е имало " ясни следи от запалителна течност ". Въз основа на тази констатация се е стигнало до заключението, че пожарът е в резултат на " тенденциозен палеж ".

Когато пожарната пристигнала, дървеното стълбище към този момент било обхванато от пламъци и е бил блокиран пътят за евакуация. Няколко поданици са скочили от прозорците в припадък на суматоха.

Пожарната работа е изпратила към 120 пожарникари.

Днес пожарни специалисти инспектираха постройката, с цел да открият повода за пожара.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф през днешния ден настоя за следствие и изясняване на естеството на вчерашния пожар във допустимо най-кратък период.

Турските медии подсетиха в подтекста на този случай за нещастието от 29 май 1993 година в Золинген, когато четирима немски неонацисти подпалиха къщата на семейство от турски генезис, вследствие на което починаха петима членове на фамилията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР