Умерената пестеливост е похвална, но не винаги дава очакваните резултати.

...
Умерената пестеливост е похвална, но не винаги дава очакваните резултати.
Коментари Харесай

13 неща, за които не трябва да пестите, дори ако искате

Умерената спестовност е похвална, само че не постоянно дава предстоящите резултати. Преди да намалите бюджета, би трябвало да помислите дали това няма да донесе спомагателни разноски в бъдеще. В края на краищата никой не желае да стане воин на поговорката “Алчен заплаща два пъти “.

Нашият екип е за рационалните разноски, тъй че сме съставили лист с неща, за които не е грях да изхарчите вашите почтено извоювани пари.

1. Найлонов чорапогащник

Евтините чорапогащи могат да се видят отдалеко: те блестят необикновено, бързо се късат при първия опит да се облекат, шевовете им стърчат през облеклата и мигновено унищожават облика на красива дама.

Производителите на скъпи чорапогащи разрешават на дамите да не помнят за всички тези проблеми и да се насладят на още един бонус: с помощта на плътността висококачествените чорапогащи поддържат формата ви, правейки краката ви образно по-тънки.

2. Спортен топ

Спортният топ би трябвало мощно да фиксира гърдите, като лимитира придвижването им и защищава от разпъване. Колкото по-интензивна е физическата интензивност, толкоз повече ви е нужен затворен топ.

Ето и някои критерии за добър състезателен топ:

• Изработен от плътна многослоен плат, който не се разпъва.

• Абсорбира потта и изсъхва бързо.

• Има необятни нееластични презрамки.

• Осигурява оптималната поддръжка благодарение на лентата, която се намира под гърдите.

• Не би трябвало да е на ниска цена.

3. Гуми

Качествените гуми би трябвало да са от каучук. Този материал усъвършенства сцеплението, оказва помощ за понижаване на спирачните дистанции при спешни обстановки, усъвършенства ръководството и понижава шума на пътя. За производството на евтини гуми се употребяват синтетични смеси, които нямат гореизброените свойства. В допълнение, такава гума бързо се изтрива и раздира.

В взаимозависимост от цената и качеството на гумите, техният експлоатационен живот варира от 40 хиляди до 128 хиляди км. Когато купувате колела “втора приложимост ”, имайте поради, че те могат да се употребяват единствено 6 години от датата на произвеждане.

4. Кухненски ножове

Добрите ножове са доста комфортни, хубаво режат, елементарно се мият. Твърдите ножове по-рядко се нуждаят от точене. И защото те са направени от по-трайни материали, няма да срещнете казуса със строшен връх или острие, падащо от дръжката. За ежедневна приложимост е задоволително да закупите комплект от 4 съществени кухненски ножа: готварски, за белене на зеленчуци, серетиран (назъбен) и повсеместен.

5. Течност за миене на съдове

Без значение какъв брой усърдно изплаквате съдовете, малко почистващ препарат постоянно остава на повърхността и влиза в храната. Следователно, би трябвало деликатно да проучите неговия състав.

В допълнение, евтините почистващи препарати за миене на съдове съдържат малко сапунено вещество и доста вода. А с цел да постигнете добър резултат, би трябвало да излеете повече препарат върху гъбата, което въобще не е икономично.

6. Отпуска

За да работите добре, би трябвало да си почивате добре. Мнозина не почиват с години, тъй като това са спомагателни разноски, за седмица или даже две(!) без приходи. По-добре е да спестявате по малко всеки месец. За годината ще се натрупат задоволително пари, с цел да прекарате почивката си с достолепие.

Във всеки случай би трябвало да си почивате, с цел да ви се увеличи продуктивността. След като си вземете отпуска за няколко дни, ще можете още веднъж да „ рестартирате “ и да работите по-ефективно.

7. Парфюм

Много дами икономисват от тоалетна вода и купуват реплики на известни марки. Спестяването на пари тук не работи по една причина: трайността на евтините парфюми оставя доста да се желае и би трябвало да се ползва още веднъж и още веднъж. Бутилка парфюм с размер от 100 мл е проектирана за приблизително 800 напръсквания, затова висококачествените парфюми, които се задържат върху кожата, ще устоят по-дълго.

8. Възглавници

Доказано е, че възглавниците с пера и пух могат да причинят алергии. Затова е време да ги оставим в предишното и да обърнем внимание на актуалните пълнители: бамбукови нишки, холофибър, неестествен лебедов пух, люспи от елда, както и варианти с латекс и мемори пяна.

Изборът на възглавница е въз основа на позицията, в която предпочитате да спите:

• На гърба – имате потребност от възглавница с височина 8-10 см, междинна неотстъпчивост.

• На една страна – ще ви би трябвало висока и твърда възглавница, която запълва пространството сред рамото и ухото и поддържа добре шията.

• На корема – подобаваща е мека, съвсем плоска възглавница с височина 6–8 cm.

• Непрекъснато се обръщате – изберете универсална, междинна височина (8-10 см), само че задоволително мека, тъй че елементарно да одобри мечтаната форма.

9. Офис стол

Неправилната стойка на седене усилва натоварването на гърба с към 40%. За да се понижи рискът от неприятни последствия, е належащо да се избере първокачествен офис стол, който да регистрира самостоятелните характерности на индивида. Добрите столове нормално се контролират по височина и колелата им се въртят елементарно във всяка посока, като в същото време поддържат непоклатимост. За улеснение и продуктивна работа е желателно да имате облегалка за глава и подлакътници.

10. Портфейл

Този аксесоар може да опише доста за една жена. Изтъркано, мръсно, с лющеща се кожа – такова портмоне в никакъв случай няма да сътвори положително усещане за домакинята, без значение какъв брой стилно е облечена. Не щадете пари, тъй като висококачественият портфейл на известна марка, направен от естествена кожа, ще издържи дълго време.

11. Слушалки

Нискокачествените слушалки не са в положение да блокират околния звук и неприятно предават звука. Слушалките, които могат да се поставят на главата, са по-безопасни от тези, които се слагат в ухото, защото първите имат най-малко малко място за буфериране сред музиката и ушния канал – това оказва помощ да не се нарани слуха.

12. Слънчеви очила

Слънчевите очила с неприятно качество могат да навредят на очите: покрити с тъмна леща, зениците се уголемяват, а ултравиолетовата светлина навлиза в по-голямата повърхност на ретината, разрушавайки я. Следователно, върху очилата би трябвало да бъде изписано UV400, което значи, че те защищават от ултравиолетово излъчване със междинна дължина на светлинната вълна.

Можете да се доверите на тази маркировка, единствено в случай че пазарувате от оптика или марков магазин – на пазара има доста реплики. Между другото, колкото повече стъкло има, толкоз по-защитени сте от слънцето. Помислете за закупуване на очила, които са заоблени в профил. Това ще помогне да се понижи количеството ултравиолетово излъчване, което попада в очите в профил.

13. Чадър

Най-добра отбрана от дъжд е дълбокият куполообразен чадър – не е належащо да се държи под разнообразни ъгли, с цел да останете сухи, а когато вятърът е мощен, ребрата му несъмнено няма да се огънат. Сред елементарните чадъри има и подсилени варианти с двуслоен плат, който защищава чадъра да не се обръща наобратно. За това улеснение обаче ще би трябвало да си доплатите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР