Умее да улавя енергията от слънцето и вятъра. Постигнала е

...
Умее да улавя енергията от слънцето и вятъра. Постигнала е
Коментари Харесай

Зелена светлина: енергийно независима лодка

Умее да улавя силата от слънцето и вятъра. Постигнала е цялостна енергийна самостоятелност и гордо носи славата на първата в света лодка, която се зарежда само и изцяло от възобновими източници на сила. Енергията лови с фотоволтаици и вятърни турбини. А когато ветровете са слаби, а слънцето нищожно, лодката се зарежда с водород, получен от морска вода.

Жером Делафрос, началник на експедицията " Energy observer ": Да, водород произвеждаме от морската вода. Това е енергийна премиера за производството на водород на борда на лодка.

При избрана скорост и при избрани метеорологични условия, когато уловената сила е доста повече от нужната за задвижване на лодката, тогава лодката стартира да създава силата.
Никола Сдец, дизайнер: Когато витлата не би трябвало да се движат прекомерно бързо, несъмнено и при избрани метеорологични условия, електрическите мотори могат да стана генератори на сила.
Зад футуристичния морски план стои 5-годишен труд. Лодката е замислена от Викториeн Ерюсар - някогашен офицер от френския флот, а в този момент капитан на " Energy Observer ". Мечтата му била подкрепена от режисьора Жером Делафос.
Жером Делафрос, началник на експедицията " Energy observer ": Имаме две задачи. Първата е да тестваме и усъвършенстваме технологията, с цел да успеем да обиколим света.
Изпитанието на вода беше извършено по каналите на Амстердам. Световната премиера ще стартира с отплаване към Япония.
Викториен Ерюсаар, капитан на лодката: Япония е идващото ни предизвикателство. Трябва да прекосим два океана - Атлантическия и Тихия. Това в действителност е огромно предизвикателство. Разстоянието е огромно. А ние ще бъде изцяло независими.
През идващите 6 години " Energy Observer " би трябвало да обиколи света. Ще дебаркира на 101 места в 50 страни, където екипажът ще се срещне със съидейници, които се пробват да трансформират света към по-добро бъдеще.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР