Ултрасите на Динамо (Дрезден) отдавна са сочени като еталон за

...
Ултрасите на Динамо (Дрезден) отдавна са сочени като еталон за
Коментари Харесай

Мощна подкрепа вдъхнови Динамо за обрат

Ултрасите на Динамо (Дрезден) от дълго време са посочени като пример за вярна поддръжка - постоянно и на всички места, въпреки любимците им да не са играли в Бундеслигата от близо четвърт век. През сегашния сезон саксонците се борят за оставането си във второто равнище на немския футбол, а нощес стигнаха до значима победа след поврат, въодушевени от блестящите си почитатели.

Динамо е на четиринадесето място в класирането и при визитата си на Ерцгебирге Ауе изоставаше в резултата през половината първа част, само че през второто полувреме се подвигна и стигна до осмия си триумф за сезона. Голове на Лукас Рьозер (50’), Джъстин Льове (81’) и Ерих Берко (90’) донесоха трите точки на Дрезден и приближиха славния клуб единствено на точка от противника. Ерцгебирге е на тринадесето място с 32 точки, а Динамо е тъкмо след тях с 31 точки, само че към този момент е на седем пункта от рисковата зона.

Das #Sachsenderby gedreht. Zum Spielbericht https://t.co/KUrdpMPE8V #AUESGD #sgd1953 pic.twitter.com/Y1L55ZWE1x
— SG Dynamo Dresden (@DynamoDresden) April 1, 2019
По трибуните на “Ерцгебиргщадион” имаше съвсем 15 000 фенове, а в понеделнишката вечер над 2000 ентусиасти от Дрезден бяха пътували до Ауе, с цел да окажат нужната поддръжка на своите любимци.

Осемкратните първенци на Източна Германия могат да изпреварят Ерцгебирге още тази седмица, тъй като имат отсрочен мач с Гройтер Фюрт, който следва да изиграят на 4 април.

ЕРЦГЕБИРГЕ АУЕ - ДИНАМО (ДРЕЗДЕН) 1:3

1:0 - Филип Цюлехнер (27')
1:1 - Лукас Рьозер (51')
1:2 - Джъстин Льове (81')
1:3 - Ерих Берко (90') Втора Бундеслига 26 кръг, събота 16 март  Динамо (Дрезден) 1:1краен резулат  Магдебург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР