Ултраевтини смартфони на база Snapdragon се чакат на пазара тази

...
Ултраевтини смартфони на база Snapdragon се чакат на пазара тази
Коментари Харесай

Смартфони с Qualcomm SoC по $55 ще залеят пазара


Ултраевтини смарт телефони на база Snapdragon се чакат на пазара тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

55-доларови смарт телефони, основани на чипсет от американската компания Qualcomm, скоро ще станат действителност. Стотици милиони налични устройства със Snapdragon SoC се чакат на пазара.

Reliance Jio разгласи предходната година, че Гугъл е купила 7,7% дял от компанията. Също по този начин стана известно, че двете компании ще работят дружно, с цел да основат на ниска цена смарт телефон с Android.

Според настояща информация, Qualcomm ще играе основна роля в плана за смарт телефон от начално равнище. С бюджетни устройства се пробва да трансформира потребителите на като JioPhone в консуматори на смарт телефони.

Мениджърът на Qualcomm Индия споделя, че компанията ще продължи да си сътрудничи и ще поддържа Jio с доставка на съставни елементи за устройства в разнообразни ценови категории. Предполага се, че евтините смарт телефони на Reliance Jio да употребяват Qualcomm SoC серия 400, заяви.
още по тематиката
Очакваше се първият взаимен смарт телефон на Reliance Jio и Гугъл да бъде показан през декември предходната година, само че стартирането на устройството се отсрочи. Сега презентацията е планувана за първото тримесечие на 2021 година, само че точната дата не е известна.

Този смарт телефон би трябвало да коства единствено 55 $. Според източниците, Reliance Jio ще пусне към 200 милиона евтини смарт телефона в границите на две години с вярата да притегли нови консуматори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР