Ултиматумът на Митрофанова е неприемлив“, каза бившият служебен премиер и

...
Ултиматумът на Митрофанова е неприемлив“, каза бившият служебен премиер и
Коментари Харесай

Марин Райков: Ултиматумът на Митрофанова е неприемлив

„ Ултиматумът на Митрофанова е недопустим “, сподели някогашният длъжностен министър председател и в този момент дипломат на България във Англия Марин Райков  Марин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

По думите му ултиматумът на процедура значи, че ние сме склонни да предложим закриване на посолството, тъй като то не се занимава с нищо друго. „ Ако не се занимаваме с това, поради което вие прогонвате нашите дипломати, то тогава няма с какво да се занимаваме друго “, изясни Райков.

Той дефинира дейностите на съветската страна като мотив за жалост.

„ Имаме десетки хиляди съветски жители у нас, както и доста българи в Русия. Те имат потребност от тази помощ “, счита Райков.

„ Когато има доказателства, че е осъществено несъмнено нарушаване, естествено и законно е тези дипломати да бъдат ориентирани към връщане в страната “, безапелационен е посланикът. По думите на Райков тематиката за взаимност на задачите също е значима. „ Министерство на външните работи неведнъж е поставяло въпроса като вътрешна полемика. Единствената докладна на министърката е обвързвана точно с това – определяне на баланс сред задачите “, сподели Райков.

„ Позицията на България на мощно наказание на непровокираната експанзия на Москва против Украйна не става по-силна с изгонването на 70 души от посолството. Инициаторите на тази акция би било потребно да разсеят безапелационно съмнението, че зад нея стои воля за едно политическо продуктово позициониране “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР