Улица Васил Левски“, която се ремонтира в участъка от улица

...
Улица Васил Левски“, която се ремонтира в участъка от улица
Коментари Харесай

В Пловдив отварят ул. „Васил Левски“ преди тържествата на абитуриентите

Улица „ Васил Левски “, която се ремонтира в сектора от улица „ Оборище “ до площад „ Сливница “, ще бъде актуализирана и отворена преди тържествата на зрелостниците от випуск 2022.

В това се увери заместител кметът по строителство и вложения Пламен Райчев, който за следващ път инспектира по какъв начин вървят ремонтните действия. Изпълнителите към този момент са поставили ограничаващите бордюри, поставят и тротоарната настилка от западната страна на платното.

„ Основата на платното към този момент е поставена и в този момент се трамбова. След нея ще бъдат положени и нужните пластове асфалт и улицата ще бъде отворена за придвижване за празненствата на завършващите. Строителите поеха ангажимент по улицата да може да се минава за абитуриентските балове след десетина дни. Улица „ Васил Левски “ води към един от огромните хотели в града, наоколо е и различен емблематичен хотел, където по традиция се организират балове. Затова и кметът Здравко Димитров пое ангажимент да бъде пуснато придвижването до 20 май и желаех да се уверя на място, че това ще бъде спазено “, разяснява при инспекцията Пламен Райчев.

Изпълнителите на ремонтните действия ще завършат в период и улица „ Полковник Бонев “, където също бяха сменени водопроводните и канализационни тръби, а незабавно откакто тържествата отминат, ще стартира работа по полагане на тротоарна настилка и от източната страна на платното на „ Васил Левски “.

По експлицитното гледище на кмета Здравко Димитров ще бъде освежен и площад „ Сливница “ пред Гранд хотел „ Пловдив “, макар че не попада в обсега на плана, само че ще бъде изпълнен със средства от общинския бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР