Уликите по делото за хакерската атака срещу НАП са публикувани

...
Уликите по делото за хакерската атака срещу НАП са публикувани
Коментари Харесай

Иван Гешев: Това, че на някой не му харесва истината, не е проблем на Прокуратурата

Уликите по делото за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите са оповестени за да няма спекулации. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев пред публицисти във Варна.

Тази седмица за повторно бяха огласени данни от файлове и разпити на очевидци, които, съгласно обвиняването, потвърждават ролята на обвинявания за кибертероризъм Иван Тодоров като подстрекател.

По мотив рецензиите, че сходна информация не трябва разгласявана посредством медиите, прокурор Гешев съобщи, че не вижда процесуален проблем в тези дейности на прокуратурата: "Информация се дава единствено с позволение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – единствено и само – да не се употребява това за клевети, макар че то се употребява. Тази информация е давана, откакто е показана в съда и откакто съдът я е обсъдел и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на Прокуратурата. Но Прокуратурата няма за какво да мълчи, в случай че не е отговорна. За какво сме отговорни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец съвсем нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия Преход? За това ли би трябвало да се срамим? ".

Заместник-главният прокурор Иван Гешев разяснява оповестената информация във връзка делото против "ТАД Груп " и напрежението и митингите против неговата кандидатура за основен прокурор.

На въпрос по какъв начин ще отговори на нарасналото публично напрежение и многочислените митинги по негов адрес, Гешев отговори: "Това, че една дребна извънпарламентарна партия не ме харесва, е очевидно. За мен е значимо оценката на елементарните български жители и на хората, за които работи Прокуратурата. За мен е значимо Прокуратурата да работи интензивно и да покачва публичното доверие в себе си ".

Определението "бухалка на ръководещите " Гешев разяснява по този начин: "Такива избрания, етикети и всевъзможни други неща са доста лесни. Те се употребяват нормално, когато нямаш някакви причини. Този вид избрания излъчват изтощение и завист ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР