Уличното осветление в Хасково и 27 населени места в общината

...
Уличното осветление в Хасково и 27 населени места в общината
Коментари Харесай

Срещу 3,2 млн.: Хасково грейва с нови лампи

Уличното осветяване в Хасково и 27 обитаеми места в общината ще бъде сменено с ново високоефективно и енергоспестяващо. Общината разгласи социална поръчка за подмяна на старите тела със светодиодни (LED) - крушки, оповестиха от пресцентъра на администрацията.

Планът е в осъществяване на устойчивата политика на общината за понижаване на енергийното ползване, за възстановяване на общинската инфраструктура и повишение на качеството на живот. Уличното осветяване е един от огромните потребители на сила в община Хасково, което оказва въздействие на растежа на енергийното ползване през последните години, показват от институцията.

Обществената поръчка за регионалния център е на стойност над 1,36 млн. лв., а за 27-те села - на стойност над 1,8 млн. лв..

Хасково към този момент осъществя един план за замяна на уличното осветяване на централните булеварди в града, в квартал " Болярово " и селата Гарваново, Въгларово и Клокотница. Той бе на стойност близо 810 000 лв., а финансирането бе по така наречен " Норвежка стратегия ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР