Уличеният в плагиатство бивш кандидат за вицепремиер и вътрешен министър

...
Уличеният в плагиатство бивш кандидат за вицепремиер и вътрешен министър
Коментари Харесай

Петър Илиев сам напусна СУ, но ще работи за доброто на родината

Уличеният в плагиатство някогашен претендент за вицепремиер и вътрешен министър на Има Такъв Народ Петър Илиев е напуснал поста си в Софийския университет по свое предпочитание.

“Когато Храмът на науката е високомерен от търговци и политически брокери, време е свободните хора да изоставен и да продължат да работят за положителното на Отечеството по други способи “, написа Илиев в “Туитър “.

По-рано същия ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов публично разгласи, че партията му ще поддържа кандидатурата на ректора на СУ Анастас Герджиков за президент. По-големият проблем за Илиев е, че на 27 септември Етичната комисия на университета го откри за отговорен в плагиатство.

Когато Храмът на науката е високомерен от търговци и политически брокери, време е свободните хора да изоставен и да продължат да работят за положителното на Отечеството по други способи.
— Petar Iliev (@DrPetarIliev)

Според Правилника на СУ плагиатството е съображение за уволнението на Илиев като учител от университета. Това решение се взема от Факултетният съвет по рекомендация на комисия от експерти в съответната област, която да изготви стимулирано мнение.

Адв. Илиев бе махленски в пресписване от от дисертацията " Парламентарен надзор " на доц.Наталия Киселова, негов сътрудник от Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски ". Той е употребявал по забранен метод написаното от нея в книгата си " Компетенцията на Народното събрание ".

Петър Илиев остави паметен спомен с първата си обществена изява при започване на август, когато се опита да даде отпор на всички рецензии против номинацията му за държавния пост. Той избухна в необуздан яд и експанзия, с което дефинитивно постави кръст на преспективата за поддръжка на оферти от Има Такъв Народ кабинет.

Преди това адв. Илиев бе спряган като сигурен претендент за министър председател на Има Такъв Народ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР