Уличен художник в Неапол протестира с изкуството си срещу решението

...
Уличен художник в Неапол протестира с изкуството си срещу решението
Коментари Харесай

Уличен художник рисува портрет на Достоевски в знак на протест срещу цензурата

Уличен художник в Неапол стачкува с изкуството си против решението на университет в Милано да анулира курса по съветския публицист Фьодор Достоевски. Йорит рисува великански стенна живопис на създателя на " Престъпление и наказване " и " Братя Карамазови " в родния си град.

Уличният художник споделя, че той, както и доста други италианци, е бил сюрпризиран от решението на университета Милано-Бикока да анулира курса по Достоевски и вместо него да преподава украински създатели. Този ход беше бързо анулиран след митингите на обществеността. Това е вдъхновението на Йорит за последната му работа.

Гигантският портрет е основан на картината на Достоевски от 1872 година, нарисувана от съветския художник Василий Перов, с добавена багра за лице, която Йорит употребява в своите произведения на тематика " човешко племе ". Той ще украси ъгловата стена на техническото учебно заведение " Аугусто Риги " в Неапол, напомняйки, че " единствено благодарение на културата можем да разберем аргументите за войните и да изградим мир ", споделя художникът пред италианските медии.

Друга част от стенописа е откъс от кино лентата на Паоло Пазолини " Ястреби и врабчета ", който предизвестява, че неравенството в благосъстоянието и класовата война са най-големите закани за международния мир. Творбата ще бъде публично показана на 25 март.

Опитът за анулация на Достоевски в Милано е един от многото образци за това по какъв начин съветската просвета е обект на похищения в западните страни след нападението на Москва против Украйна в края на февруари. Филхармоничният оркестър на Кардиф да вземем за пример изключва Пьотр Чайковски от програмата си, защото счита, че съветският композитор от XIX век е спорен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР