Улесняване на онлайн пазаруването, по-бързо намаление на емисиите на СО2

...
Улесняване на онлайн пазаруването, по-бързо намаление на емисиите на СО2
Коментари Харесай

Силна седмица в ЕП: Гео-блокиране, състав на бъдещия парламент, климат

Улесняване на онлайн извършването на покупки, по-бързо понижение на излъчванията на СО2 и съставът на Екологичен потенциал бяха в центъра на вниманието на пленарната сесия в Страсбург.

Депутатите одобриха правилник за слагане на завършек на гео-блокирането, който задължава търговците да обезпечават на всички хора онлайн достъп до предлаганите от тях артикули и услуги при идентични условия, без значение от това от кое място те се свързват.

Бяха признати промени в разпоредбите за търговията с излъчвания в Европейски Съюз, ориентирани към усилване на тласъците за създаване на по-чисти технологии и понижаване на изпусканите в атмосферата парникови газове.

Парламентът гласоподава предложение за понижаване на депутатските места в Екологичен потенциал от 751 до 705 за идващите европейски избори. Крайното решение за разпределението на местата по страни ще бъде взето от държавните ръководители в Европейски Съюз.

Депутатите обявиха също по този начин подготвеност да отхвърлят всеки претендент за ръководител на Комисията, който не е бил номиниран като „ водещ претендент “ от европейска политическа партия преди изборите.

В тирада за бъдещето на Европа хърватският министър-председател Андрей Пленкович акцентира смисъла на солидарността, равенството, икономическия напредък и доближаването.

Страните в Европа би трябвало да засилят информираността и ограниченията за предварителна защита на генитално осакатяване на дами, съобщи Парламентът в резолюция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР