Укрепването на връзките между Москва и Рияд, а също така

...
Укрепването на връзките между Москва и Рияд, а също така
Коментари Харесай

ОПЕК се плаши от Русия за петрола, бензиностанция на Лукойл продава дизела най-евтино в България

Укрепването на връзките сред Москва и Рияд, а също по този начин координацията на техните дейности на петролните пазари провокира неодобрение измежду редица страни, влизащи в ОПЕК. Това написа в своя публикация The Wall Street Journal, представена от БГНЕС.
" Докато ОПЕК изследва опциите за редуциране на добива, с цел да поправя спада на петролните цени, членовете на картела недоволстват поради тесните връзки сред Саудитска Арабия и Русия ", установи изданието. В публикацията се отбелязва, че представителите на тези страни " са все по-загрижени за това, което Саудитска Арабия дава на Русия, която не влиза в ОПЕК, а точно - прекомерно огромно въздействие върху цената на петрола ". По думите им, проектите на картела за повишението на цените на нефта могат да се окажат застрашени без единодушието на Русия ", написа The Wall Street Journal.
Докато връзката сред двамата най-големи експортьори на нефта укрепва, доста членове на ОПЕК, в това число Венецуела, Алжир, Кувейт и Нигерия се усещат отстранени от всичането на решения. Източник на вестника означи, че някои членове на картела считат, че закритите съвещания на Москва и Рияд за петрола са несправедливи. Решението на Катар да излезе от ОПЕК значително е било подбудено от доближаването сред Русия и Саудитска Арабия.
Друг източник на The Wall Street Journal показва, че за Рияд връзките с Русия са значими на фона на убийството на журналиста Джамал Хашоги. " Кралството от ден на ден се сближава с Москва, тъй като се нуждае от сключването на нови съюзи след случилото се ".
Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че на днешното си съвещание ОПЕК+ ще продължат договарянията за съкращаването на добива на " черно злато " през 2019 година. Русия и Саудитска Арабия играят водеща роля в съглашението. Двете страни още не са постигнали единодушие с какви количества да бъде скъсен добива следващата година.
Цените в България
Цената на горивата в България още веднъж е малко по-ниска по отношение на началото на седмицата – приблизително поевтиняване с 1 стотинка на бензин А95 (2,04 лв. на литър) и 2 стотинки за дизела (2,24 лв. на литър), съгласно данните на fuelo.net. Най-евтино бензинът се продава на бензиностанция „ Никсметал груп” в Ботевград и SNG 807 в „ Люлин” – 1,84 лв., а най-скъпо – на бензиностанцията на OMV Автокам на „ Ботевградско шосе” в София – 2,42 лв.. При дизела към този момент има цена от 1,99 лв. – на бензиностанцията на „ Лукойл” в Дряново, на изхода за Велико Търново. Най-скъпо, 2,48 лв. на литър, се продава на бензиностанция Terminal Card в Бояново, като идната най-висока цена е 2,43 лв., на три бензиностанции на Go Petroleum.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР