Укрепиха заседналия кораб Вера Су с допълнителни котви. 9-членният екипаж

...
Укрепиха заседналия кораб Вера Су с допълнителни котви. 9-членният екипаж
Коментари Харесай

Укрепиха заседналия кораб с още котви, но екипажът все още е на борда

Укрепиха заседналия транспортен съд " Вера Су " с спомагателни котви. 9-членният екипаж е на борда на плавателния съд, защото корабособственикът не е дал единодушие за евакуацията на моряците, съобщи сътрудник на.

Рано тази заран стартира акция по в допълнение подсилване на кораба. Беше осъществен и водолазен оглед на пробойната, която се е отворила при блъскането на кораба в скалите. Освен това беше огледано и морското дъно.

Екипажът към този момент отхвърля да напусне плавателния съд, като при положение на евакуация тя ще бъде осъществена или по вода с катери, или по суша със специфична мрежа, опъната от носа на кораба до една от околните скали.

Все още не са осъществени разпити от страна на прокуратурата на част от екипажа. Трябва да бъдат разпитани хората, които в часа на конфликта са били на вахта на кораба.

От Европейската организация по морска сигурност изпращат три специфични баржи, на които да бъде претрупан азотният тор от " Вера Су ". Част от този товар обаче ще бъде претрупан със специфична помпа, която ще го изсмуче, тъй като е измокрен от влязлата морска вода на борда. Очаква се баржите да дойдат край " Яйлата " най-рано на следващия ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР