Укренерго, украинския електроснабдителна компания и оператор, ограничава подаването на електроенергия

...
Укренерго, украинския електроснабдителна компания и оператор, ограничава подаването на електроенергия
Коментари Харесай

Ограничават подаването на ток в 8 украински области


" Укренерго ", украинския електроснабдителна компания и оператор, лимитира подаването на електрическа енергия към Киев и четири района. Това се оповестява тази заран, събота. Ограниченията се отнасят за районите Киев, Чернигов, Черкаска, Житомирска, Сумска, Харковска, Полтавска, Днепропетровска

Първоначално бе обявено, че тази заран потреблението на електрическа енергия в областите Киев, Чернигов, Черкаска и Житомир още веднъж се е повишило сериозно. " Поради това диспечерският център на " Укренерго " беше заставен да издаде заповед за краткотрайно ограничение на потреблението в тези райони ".

Ограниченията се дължат на обстоятелството, че от 10 октомври Русия нанася удари с ракети и дронове по уреди на украинската енергийна система. От отчета на " Укренерго " не излиза наяве дали рестриктивните мерки от тази заран са директно свързани с офанзивите от тази нощ и сутринта, макар че районите съответстват.

На фейсбук страницата си обаче " Укренерго " показва, че през днешния ден руснаците са нанесли следващата ракетна офанзива по енергийни обекти на главните мрежи в западните региони на Украйна.
 Украйна оповестява за съветски ракетен удар по топлоцентрала
Украйна оповестява за съветски ракетен удар по топлоцентрала

Горял е пожар, който към този момент е сподавен

Мащабът на вредите е пореден или може да надмине следствията от офанзивата на 10-12 октомври.

Ремонтните бригади на НЕК " Укренерго " ще стартират възобновяване и мигновено екипите стартират работа по елиминиране на последствията.

Операторът приканва Киев, Чернигов, Черкаска, Житомирска, Сумска, Харковска, Полтавска, Днепропетровска да се понижи натоварването на мрежата и да се избегне повтаряне на пагубна обстановка.

" Молим потребителите да употребяват електрическата енергия спестовно през целия ден и изключително в пиковите часове на консумация - от 6:00 до 11:00 и от 17:00 до 23:00. "

Моля, не използвайте електроуреди, изключете ненужното осветяване, отложете прането за нощни часове. Подобни ограничения дават опция на нашите експерти да стабилизират обстановката допустимо най-скоро и да извършат нужната възстановителна работа, приканва операторът.
 Руски обстрел по шест централни и западни региони на Украйна
Руски обстрел по шест централни и западни региони на Украйна

Руската войска се приготвя за улични боеве в Херсон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР