Украйна започна принудителна евакуация на около 1000 деца от райони

...
Украйна започна принудителна евакуация на около 1000 деца от райони
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Принудителни евакуации при засилване на руските атаки

Украйна стартира насилствена евакуация на към 1000 деца от региони покрай фронтовата линия, до момента в който Русия ускорява офанзивите.

На родителите е казано, че би трябвало да реалокират фамилиите си на безвредно място от 31 обитаеми места в южен район Херсон и източен Донецк.

Всеки под 18-годишна възраст би трябвало да бъде съпроводен от родител или аставник.

Длъжностните лица в североизточния регион на Харков също се готвят да изтеглят 275 деца от 10 обитаеми места.

Украйна е нареждала такива евакуации и преди, когато боевете са се засилили.

Длъжностни лица споделят, че доста деца живеят съвсем под непрекъснат обстрел и упорстват, че към този момент е прекомерно рисково за тях да останат у дома.

Придружени от полицейски чиновници - с пълномощието да принуждават фамилиите да бягат - в този момент те вървят от врата на врата, с цел да убедят родителите да изоставен с децата си.

Киев даде обещание на фамилиите безвредно прекосяване до по-безопасни елементи на страна, в която ще им бъдат предоставени безвъзмездни квартири и места в учебни заведения и детски ясли.

Олександър Толоконников, който е представителят на регионалната администрация на Херсон, изясни, че някои фамилии към момента не са склонни да изоставен домовете си, макар нарасналата заплаха и дискомфорт при живеене под съвсем непрекъснати противников офанзиви.

" Има разнообразни случаи ", сподели той. " Например, когато фамилиите се барикадират вътре. Разбира се, полицията не разрушава порти. Те приказват с хората. Пускат на хората видеозаписи какво се случва, в случай че удари снаряд, с убити и ранени деца. Това е по-скоро психическа работа ".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР