Някои от украинските превозни средства, произведени на Запад, биват „убити“ на бойното поле, но това не е толкова голяма победа за руските сили, колкото беше

...
Украйна загуби защитени превозни средства в своите контранастъпление, включително някои
Коментари Харесай

Украйна загуби защитени превозни средства в своите контранастъпление, включително някои произведени на Запад превозни средства.

Тъй като дизайнът на западните превозни средства дава приоритет на оцеляването, екипажите на Украйна преживяват тежки удари.

Украинското оборудване, проектирано от Съветския съюз, не е създадено със същите приоритети , казват експерти.

Украйна загуби нови западни бронирани превозни средства в битка, но въпреки руските празненства, тези убити превозни средства не са непременно победите, които биха могли да бъдат срещу системите от съветската ера, които Украйна използваше в началото на войната.

Превозните средства, повредени в битка, могат да бъдат ремонтирани и заменени. Същото не винаги е вярно за обучени екипажи или пехота вътре в тях. Западните превозни средства гарантират, че тези войски оцеляват дори в бруталната битка на фронтовата линия на продължаващата контраофанзива.

Докато западните превозни средства, като произведените в САЩ бойни превозни средства Bradley, идват с впечатляващи бойни способности, украинските войски казват, че са „значително превъзхождащи“ оборудването от съветската ера, като бойните превозни средства на пехотата BMP, защото са по-добри в запазването на хората вътре живи, според нов доклад за войната в Украйна.

Западното планиране разглежда защитената мобилност системи като инструменти за доставяне на пехота в битката, което е доста различно от начина, по който съветските плановици са гледали на ситуацията.

Джак Уотлинг и Ник Рейнолдс, експерти по сухопътна война в британския Кралски институт на обединените служби, пишат в доклада, че „за съветски механизиран участък неговият БМП е основната оръжейна система и затова съветските плановици третират загубата на БМП като синоним на загубата на участъка“, но западните армии „третират механизацията като допълнение към основните infanteering."

Тази много отчетлива "разлика в мисленето, съчетана с различен подход към загубите, означава, че в западните платформи има силен акцент върху оцеляването при слизане, дори ако превозното средство е убито на мисия," казаха те.

Най-просто казано, Западът изгражда своите транспортни средства, за да поддържа хората живи, докато Съветите са изградили системите си толкова далеч, че ако бронята бъде пробита, това е "обикновено катастрофално за тези вътре в нея, “ пишат Уотлинг и Рейнолдс. Поддържането на живота не беше основният приоритет.

Русия разполага с много повече жива сила, което означава, че Украйна наистина не може да си позволи да загуби квалифицирани екипажи на превозни средства и пехотни части, а западните превозни средства се оказаха доста ефективни при задържането на украинските войски в бият се, дори ако получат критичен удар.

Ключовото значение тук е, че ако Украйна все още разчиташе стриктно на системи от съветската ера, загубите на персонал в продължаващата й контранастъпление може да са значително по-големи. Поне украинските сили със сигурност мислят така.

Двойка украински войници, например, приписаха Брадли, които Украйна наскоро прие, че са спасили живота им в началото на контраофанзивата, когато превозното им средство получи множество удари, каза пред ABC Новина, че „ако използвахме някакъв съветски бронетранспортьор, вероятно всички щяхме да сме мъртви след първото попадение.“

В друг пример за оцеляването на западни превозни средства, видео показва украинския екипаж на Осигуреният от САЩ Humvee успява да се измъкне жив, след като автомобилът им е бил разтърсен от експлозия, която иначе би могла да бъде фатална.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Докато бронираните превозни средства от Запада дават на фронтовата линия на Украйна възможността да губят превозни средства, без непременно да загубят живота си, като запазват основен и трудно заменим ресурс, силите на Киев не могат да понасят значителни загуби на превозни средства за неопределено време.

" Макар че защитената мобилност, предоставена от Запада, може да върши добра работа, като позволява на техните слизания да оцелеят“, пишат Уотлинг и Рейнолдс, „все още има висок процент на загуба на платформи.“

Експертите отбелязаха, че „тези платформите често са унищожени, а не унищожени," което означава, че превозните средства не са непременно унищожени, но релсите, например, могат да бъдат повредени до степен, че превозното средство вече не може да се движи, което означава, че трябва да бъде възстановено за да бъдат ремонтирани.

В тези случаи възстановяването на превозни средства, които екипажите са били принудени да изоставят, може да бъде предизвикателство, особено ако другата страна се намеси.

Уотлинг и Рейнолдс пишат в предишен доклад, че "на няколко пъти тази тенденция за изоставяне на увредената броня е довела до продължителни схватки от двете страни, за да се опитат да възстановят повредените превозни средства." По това време те отбелязаха, че огневото превъзходство често облагодетелства руснаците, които можеха да държат украинците на разстояние с артилерия.

Тази динамика донякъде се измести по фронтовите линии, тъй като опустошителният украински контрабатареен огън, подкрепен от въвеждането осигурени от САЩ касетъчни боеприпаси, започна да изравнява игровото поле, в някои случаи дори давайки предимство на Украйна.

В своя нов доклад Уотлинг и Рейнолдс твърдят, че „международните партньори на Украйна трябва да гарантират, че налична е промишлена подкрепа, за да се направи украинската армия устойчива."

Това обаче може да бъде предизвикателство в случаите, когато тип или вариант на превозно средство вече не се произвежда и резервните части за него може да са в ограничено количество .

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР