Украйна в понеделник призова Германия да деблокира продажбите на оръжия

...
Украйна в понеделник призова Германия да деблокира продажбите на оръжия
Коментари Харесай

Украйна: Германия има морално задължение да доставя оръжия на Украйна за да спре Русия

Украйна в понеделник прикани Германия да деблокира продажбите на оръжия за страната , с цел да възпре Русия, оповестява " Анадолу ".

Говорейки пред локални медии, у краинският дипломат в Германия Андрий Мелник предизвести, че страната му е изправена пред действителната опасност от инвазия от Русия.

" За да предотврати идната офанзива на Путин... Киев чака голяма военна поддръжка от Германия ", сподели той пред Funke.

Мелник сподели, че Германия носи същата историческа отговорност за Украйна, както и за Израел , заради закононарушенията, осъществени от нацистите по време на Втората международна война.

" Очакваме немското държавно управление да се откаже от това блокиращо отношение - което е морално безусловно неоправдателно - и незабавно да даде отбранителните оръжия, от които Украйна се нуждае ", сподели той.

Въпреки мощната си политическа и икономическа поддръжка за Украйна, Германия до момента се противопоставяше на продажбата на оръжие за Украйна , а също по този начин блокираше доставките на оръжие за страната посредством организацията за доставяне на НАТО.

Украинското държавно управление неведнъж е казвало, че оръжията, които ще бъдат закупени посредством НАТО, са извънредно отбранителни принадлежности за отбрана на страната от експанзия.
 Съединени американски щати и Германия виждат опасност за мира в Европа с дейностите на Русия против Украйна
Съединени американски щати и Германия виждат опасност за мира в Европа с дейностите на Русия против Украйна

Блинкън: При навлизане е мъчно да си представим стартиране на " Северен поток 2 "

Говорител на немското държавно управление сподели в понеделник, че Берлин остава зает със суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и ще продължи напъните си за политическо решение на спора в Източна Украйна.

" Федералното държавно управление има вяра, че спорът там може да бъде позволен единствено с дипломатически средства и политически, а не с военни ", сподели заместител представителят на държавното управление Кристиан Хофман на конференция в Берлин.

Тя сподели, че последните събития ще бъдат разисквани тази седмица по време на диалозите сред Съединени американски щати и Русия в Женева в понеделник, последвани от Съвета НАТО-Русия в сряда и среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), планувана за четвъртък .

Русия неотдавна събра десетки хиляди бойци до източната граница на Украйна, което породи опасения, че Кремъл може да възнамерява нова военна атака. Съюзниците от НАТО упрекват Русия, че се пробва да дестабилизира страната, като дава военна поддръжка на сепаратистки сили в източните райони на Украйна.
 Търканията сред Съединени американски щати и Русия
Търканията сред Съединени американски щати и Русия

Двете страни договарят през днешния ден в Женева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР