Украйна убива руските нашественици с невиждан от Втората световна война

...
Украйна убива руските нашественици с невиждан от Втората световна война
Коментари Харесай

The Times: Русия губи по 357 войници на ден в Украйна. САЩ във Виетнам са губели 8

Украйна убива съветските нашественици с невъобразим от Втората международна война насам ритъм. Средно съветската войска, която предприе пълномащабна война на 24 февруари, губи по 357 свои бойци дневно в Украйна. За информация във Виетнамската война американските жертви са били приблизително по 8 дневно, съобщи The Times.

Какъв е точният брой на убитите съветски бойци в Украйна за месец? Това е въпрос, на който не може да се даде прецизен отговор. По явни аргументи анализаторите са скептични както към съветските, по този начин и към украинските оценки: смъртните случаи имат директно въздействие върху морала на войската.

Москва твърди, че 1351 бойци са били убити на украинска земя, до момента в който оценките на Киев са за 16 000 съветски жертви. Според американското разузнаване съветските жертви са сред 7000-8000.

Преди дни съветското издание „ Комсомолска правда” разгласява публикация, която изтри минути по късно поради подозрения за „ хакерска атака”. В публикацията бе обявено, че близо 10 000 съветски бойци са починали във войната в Украйна.

Според вестник The Times (цитирайки разбор на Института по интернационалните въпроси „ Уотсън” и на Университета „ Браун “) съветските жертви досега са най-малко 10 000.

Това е извънредно висок брой жертви по стандартите на актуалните военни дейности, и то за толкоз малко време. За информация 2323 американски бойци са убити в 20-годишната война в Афганистан (около 0,3 смъртни случая на ден).

4598 американски бойци са убити в седемгодишната война в Ирак, което прави приблизително по 1,8 дневно, до момента в който 58 220 починаха в 20-годишната война във Виетнам, приблизително осем дневно.

Въпреки че в годините на най-ожесточените сражения (между 1966 и 1970 г.) броят на убитите американски бойци е приблизително по 30 дневно. Руската инвазия в Украйна досега води до 357 съветски жертви, което доста надминава и английските военни жертви през Втората международна война (185 дневно средно).

В тази война малко се знае за загубите на украинските войски. Руснаците споделят, че над 14 000 украински бойци са убити - 10 пъти повече, в сравнение с Русия твърди, че се е изгубила.

Малцина одобряват това изказване съществено. Повечето анализатори считат, че на всеки украински боец са убити сред трима и четирима руснаци. За да запълни празнините, Русия притегля бойци от чужбина. Моралът на съветската войска е извънредно невисок, което се дължи и на обстоятелството, че съветските бойци са били заблудени от личното си командване, че ще бъдат признати като освободители в Украйна.

The Times обръща внимание и на различен значим съставен елемент: броят на бойците, нужни за управление на регион с цивилни, високомерен във военни дейности. Според военни специалисти идеалното съответствие на силите е 20 бойци на 1000 души население.

Военното командване в Москва е направило неправилни оценки на това каква опозиция ще окажат украинците. Ако управлението на цяла Украйна е била задачата на президента Путин, страна с 44 милиона души, това ще изисква към 880 000 бойци, на процедура цялата съветска войска.

В момента обаче по оценки четирима съветски бойци се падат на 1000 украински цивилни, което на процедура значи, че Русия не може да се надява да поеме надзор над Украйна. Военните неуспехи на съветската войска карат Путин да концентрира военните дейности в Донбас.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР