Украйна твърди, че Русия е разпръснала между 400 и 500

...
Украйна твърди, че Русия е разпръснала между 400 и 500
Коментари Харесай

Украйна: Русия е поставила до 500 мини в Черно море

Украйна твърди, че Русия е разпръснала сред 400 и 500 остарели руски мини в Черно море, които се откъсват от котвите си по време на стихии и дрейф, което прави неосъществим износа на артикули от украинските пристанища, съобщи Би Би Си.

Говорителят на районната военна администрация в Одеса, Сергей Братчук, споделя, че Русия е „ основала продоволствена рецесия в света “, като блокира пристанища, добавяйки, че Русия употребява „ осведомително оправдание “, като упреква Украйна за продоволствената рецесия.

Черноморските пристанища на Украйна са блокирани от началото на войната на 24 февруари, спирайки износа на жизненоважно зърно и публични лица споделят, че 20 милиона тона зърно в този момент са блокирани в страната.

Организация на обединените нации споделя, че някои страни могат да се сблъскат с дълготраен апетит, в случай че износът на Украйна не бъде възобновен до предвоенните равнища. Русия предложи да отвори кулоар през Черно море за доставки на храни в подмяна на облекчение на глобите.

BBC не съумя да ревизира без значение тези изказвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР