Украйна трябва да спечели тази война. Руската агресия трябва да

...
Украйна трябва да спечели тази война. Руската агресия трябва да
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен пожела стратегически провал на Русия

Украйна би трябвало да завоюва тази война. Руската експанзия би трябвало да бъде стратегически неуспех, разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си пред Световния стопански конгрес в Давос, представена от БГНЕС.

Фон дер Лайен бе безапелационна, че Европейският съюз "не би трябвало да остави камък необърнат " за възобновяване на Украйна, "включително, в случай че е допустимо, съветските активи, които сме замразили ". Според нея Русия "третира милиони хора не като човешки същества, а като безлично население, което би трябвало да бъде преместено или следено, или сложено като буфер сред военни сили, пробвайки се да потъпче стремежите на цялостен един народ с танкове ".

Председателят на Европейска комисия даде обещание Европейски Съюз и интернационалните сътрудници "ръка за ръка " да оказват помощ на Украйна "да се издигне от пепелта ", даже в случай че това изисква "колосална работа ".

Фон дер Лайен упрекна Русия, че употребява енергийните доставки и продоволствената сигурност като световно оръжие. И направи съпоставяне сред решенията на Йосиф Сталин за голодомора през 30-те години на предишния век и армията на Кремъл, която "конфискува запасите от зърно и машините ", а "руската артилерия бомбардира складовете за зърно в цяла Украйна ".

По предложение на Европейската комисия Европейски Съюз ще сътвори интернационална платформа за дарения, ръководена взаимно от изпълнителния орган на Европейски Съюз и Украйна, която ще съчетава промени и вложения, уточни още тя.
От началото на войната на 24 февруари до момента Европейски Съюз е отпуснал 2 милиарда евро военна помощ за Украйна и е мобилизирал повече от 4 милиарда евро за макрофинансова помощ, филантропична помощ и поддръжка за страните от Европейски Съюз, които одобряват бежанци от Украйна.
Приети бяха и пет пакета от наказания против Русия, ориентирани против обособени лица, в това число съветския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, както и възбрана за експорт на първокласни артикули и импорт на въглища и изключване на съветските и беларуските банки от потреблението на интернационалната платежна система SWIFT.

Миналата седмица Фон дер Лайен разгласи спомагателен пакет от макрофинансова помощ за Украйна в размер на 9 милиарда евро, който се чака да бъде утвърден от водачите на Европейски Съюз на срещата на върха идната седмица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР