Украйна ще се обърне официално към Израел с молба за

...
Украйна ще се обърне официално към Израел с молба за
Коментари Харесай

Украйна изпраща нота до Израел с искане за ПВО системи

Украйна ще се обърне публично към Израел с молба за зенитни системи, разгласи украинският външен министър Дмитро Кулеба, съобщи БНР.

  " Днес Украйна изпраща публична нота до държавното управление на Израел с молба за незабавна доставка на системи за противовъздушна защита и начало на качествено ново съдействие, с цел да получи Украйна нужното ѝ съоръжение. " – уточни Кулеба.

Той прикани Европейския съюз да ускори без закъснение глобите против Техеран поради предоставяните на Русия бойни дронове и предложи на президента Зеленски Киев да скъса дипломатическите си връзки с Иран. Той се аргументира, че с оръжията на иранската страна Русия убива украинци.

По-рано беше обявено, че до дни НАТО ще достави на Украйна системи за противовъздушна защита, с цел да ѝ помогне да се отбрани от масираните съветски бомбардировки, които предизвикаха десетки жертви и извадиха от строя една трета от електроенергийната система на страната.

" През идващите дни НАТО ще прати противодронни системи, стотици заглушители, с цел да може Украйна да се опълчи на опасността от дроновете, в това число и от иранските ", даде обещание генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР