Украйна ще преустанови участието си в работата на Парламентарната асамблея

...
Украйна ще преустанови участието си в работата на Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

Украйна напуска ПАСЕ заради връщането на Русия

Украйна ще прекрати присъединяване си в работата на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) поради връщането на Русия във формата, заяви ръководителят на украинската делегация, представен от Франс прес.

Това се прави в символ на митинг против решението да се позволи на съветската делегация още веднъж да взе участие в работата на асамблеята, излиза наяве от обява във " Facebook " на Володимир Ариев.

" Решението на украинската делегация е да спре за взе участие в работата на ПАСЕ, с изключение на по въпросите, свързани с преустановяването на правата на съветската делегация ", написа Ариев.

Делегацията ще изиска също по този начин въпросът да бъде прегледан незабавно от украинския парламент, а президентът и министърът на външните работи " да формулират ясна позиция " за бъдещото присъединяване на Киев в структурите на Съвета на Европа, добави Ариев.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази отчаяние от " решението на ПАСЕ да утвърди без ограничавания пълномощията на делегацията на Руската федерация ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР