Украйна ще получи от Великобритания оръдия за противовъздушна отбрана на

...
Украйна ще получи от Великобритания оръдия за противовъздушна отбрана на
Коментари Харесай

С вас сме. Риши Сунак пристигна в Киев с обещание за оръжие и друга помощ

Украйна ще получи от Англия оръдия за противовъздушна защита на стойност 50 млн. лири, заяви пресслужбата на английския министър председател Риши Сунак. Лондон ще съобщи 125 зенитни оръдия, десетки радари, както и средства за електронна битка с дронове.

Новината пристигна часове откакто министър председателят Риши Сунак дойде на посещаване в Киев, което не беше оповестено авансово.

Срещата му с президента Володимир Зеленски идва в миг на усилващи се терзания, че Украйна няма задоволителна, които Иран дава на Русия, нито получава бързо оръжието, което е договорила със страни на НАТО.

Риши Сунак зае премиерския пост на 25 октомври. Както и неговата предшественичка Лиз Тръс, той препотвърди поддръжката за Украйна от страна на Лондон и в събота написа в Туитър: " с вас сме до дъно ".

Извън военната помощ Сунак заяви и за други огромни суми, с които страната му ще подкрепи хората, останали без дом, отопление, вода и болнични грижи.

Британският министър председател се е заел с даването на 12 млн. лири за храна и на 4 млн. лири, които Украйна да получи по стратегии на Международната организация по миграцията.

Отделно от това Англия ще помогне на Украйна с генератори за електричество, с ремонт на водопроводи, с снабдяване на мобилни медицински клиники, с създаване на 6 моста и с реорганизация на жилищни здания, включително и на жилищен комплекс в Буча за 2250 поданици.

Също по този начин Лондон ще изпрати на украинските бойци десетки хиляди комплекти зимни облекла за рискови студове.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР